Doporučujeme

RADOST NA VŠECH FRONTÁCH. Tenista Tomáš Berdych se raduje v zápase Davisova poháru proti Janku Tipsarevičovi ze Srbska. Radost má také sázkař, který na Berdycha vsadil velké peníze.

RADOST NA VŠECH FRONTÁCH. Tenista Tomáš Berdych se raduje v zápase Davisova poháru proti Janku Tipsarevičovi ze Srbska. Radost má také sázkař, který na Berdycha vsadil velké peníze. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Berdych pomohl českým tenistům k postupu, sázkaři k milionům

  • 47
Nejen tenisové fanoušky potěšil o velikonočním víkendu Tomáš Berdych. Výraznou měrou přispěl k postupu Česka do semifinále Davisova poháru přes nepříjemné Srby. Berdychovo nedělní vítězství nad Jankem Tipsarevičem v souboji týmových jedniček navíc udělalo velkou radost jednomu sázkaři.

Byly to velké nervy pro fanoušky v pražské O2 areně. A možná ještě nervóznější byl sázkař z hlavního města. V neděli ráno totiž zasedl k počítači, vyplnil u Fortuny na internetu osm tiketů s několika zápasy a vsadil na ně dohromady milion a sto tisíc korun.

Tak moc svým tipům věřil. Většinou vybral takzvané "tutovky" - sázky na favority s kurzem pod 1,2:1. Vyšší kurz měl právě Berdychův duel proti Tipsarevičovi. Ale ani tato příležitost nebyla žádným sázkařským úletem. Na Berdycha vypsali bookmakeři kurz 1,37:1.

Tenisový zápas byl přesto hodně vyrovnaný, dlouhý a dramatický. Šestadvacetiletý Berdych výhru urval ve třech tie-breacích. Češi nakonec slavili postup do semifinále proti Argentině. Sázkař z Prahy pak milionovou výhru.

Jeho odvážná sázka mu totiž vynesla celkem 3 200 000 korun. Čistá výhra tak činí 2 miliony a sto tisíc k tomu. Tuhle "velikonoční nadílku" sázkaři zajistili kromě Berdycha také třeba fotbalisté Plzně. I když obhájce ligového titulu také sázkaře napínal, Slovácko doma porazil po nepřesvědčivém výkonu 1:0.


  • Vybrali jsme pro Vás