Doporučujeme

PŘÍMÝ KOP. Španělský útočník David Villa zahrává standardní situaci, ale míč poslal nad branku.

PŘÍMÝ KOP. Španělský útočník David Villa zahrává standardní situaci, ale míč poslal nad branku. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Podle kurzů fotbalisté nejsou outsidery, ale na Španěly nemají

  • 1
Když čeští fotbalisté hráli v březnu proti úřadujícím mistrům Evropy a světovým šampiónům v kvalifikaci o EURO 2012 poprvé, byli podle bookmakerů absolutními outsidery. Na jejich výhru v Grenadě vypsali nejvyšší kurzy v historii. Pozice Česka se před páteční odvetou na Letné změnila.

Ale na úspěch to stejně stačit nebude. Už sice nemůžete v případě vítězství Česka získat až patnáctinásobek vsazené částky zpět, ale favoritem zůstávají Španělé. Jejich síly jsou si vědomi jednak tvůrci kurzů, tak samotní sázkaři.

Třeba u Tipsportu do čtvrtečního odpoledne přijali jen asi tisíc tiketů, kde byla u zápasu Česko - Španělsko jednička. Jinak se v kurzu 1,75:1 věří Španělům. Oni prý vstřelí první gól a jako téměř jisté vidí experti Tipsportu, že padne jeden a více gólů.

Kdo vstřelí gól?

Bookmakeři si myslí, že se z českého týmu prosadí útočník Milan Baroš. Vypsali na něj kurz přes 3:1. Pravděpodobnější však je, že dá gól někdo ze španělských hvězdných hráčů. Podle sázkovek by to měl být David Villa (kurz lehce nad 2:1), který dvakrát skóroval už v prvním utkání.

Podobně jsou na tom další sázkové kanceláře, dokonce jsou tam na tom vlastně stejně. Kurz na výhru hostů se totiž v pěti ze šesti případů shoduje. Jen bWin kurz na dvojku trochu snížil.

Češi touží po bodu, aby měli závěr kvalifikace a vysněný postup do baráže lehčí. I remíza je však podle kurzů spíše zbožným přáním. Přesto v duelu expertů Tipsportu Pavlín Jirků a Ladislav Vízek tipují 0, tedy právě remízu. "Nemyslím si, že nám hrozí nějaký debakl. Jó, kdyby přijela Barcelona, to by bylo pro nás horší. Ale Španělsko je při troše štěstí hratelné," říká s úsměvem Vízek.

"Se Španěly sehrajeme vyrovnanou partii a neprohrajeme. Bude to taktický boj, hosté nenastoupí v plné síle. Zkusím si tipnout, že se zrodí výsledek 1:1," doplňuje bývalý populární rozhodčí Jirků. Pokud by si také vsadil, získal by za svůj tip šesti- až sedminásobek vložené částky.

Jak to dopadne, bude jasné před páteční půlnocí. Kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2012 začíná v Praze v 20:45 a na iDNES.cz ho můžete sledovat v podrobné on-line reportáži.

Překvapí Češi mistry světa a přiblíží se baráži?

Kurzy sázkových kanceláří na kvalifikační zápas Česko - Španělsko

Výhra Česka:          4,85 - 4,52 - 4,45 - 4,45 - 4,00 - 4,75
remíza:                    3,30 - 3,40 - 3,30 - 3,35 - 3,45 - 3,60
Výhra Španělska:    1,75 - 1,75 - 1,75 - 1,75 - 1,75 - 1,72

Kurzy jsou v pořadí Tipsport, Fortuna, Chance, Sazka Tip, Synot Tip, bWin a jsou platné k 7. říjnu.


Témata: Pavlín Jirků
  • Vybrali jsme pro Vás