Doporučujeme

ČMFS bude spolupracovat se sázkovými kancelářemi. Chce tak zabránit ovlivňování zápasů. Nový systém tak bude vyhodnocovat podezřelé sázky za velké peníze.

ČMFS bude spolupracovat se sázkovými kancelářemi. Chce tak zabránit ovlivňování zápasů. Nový systém tak bude vyhodnocovat podezřelé sázky za velké peníze. | foto: Profimedia.cz

Podezřelé sázky na fotbal? Sázkové kanceláře zalarmují svaz

  • 2
Neobyčejně vysoké sázky na fotbalový zápas? V Česku taková situace bude brzy znamenat stažení kurzů z nabídky. Českomoravský fotbalový svaz totiž s Asociací provozovatelů kursových sázek připravují poplašný systém, který před podezřelými sázkami bude varovat.

"Rozhodli jsme se spolupracovat s asociací na vytvoření jakéhosi výstražného systému, který by měl upozorňovat na jakoukoliv nezvykle vysokou sázku, abychom mohli na toto varování reagovat a učinit nezbytná opatření k tomu, aby nedošlo k ovlivnění zápasu," řekl Českému rozhlasu místopředseda fotbalového svazu Jindřich Rajchl.

Jak by taková opatření měla vypadat? ČMFS například chystá vyměňovat rozhodčí a na podezřelý zápas si dát zvýšený pozor. Sázkové společnosti zase na daný zápas stáhnou kurzy.

Sázkařský skandál

Všechno o skandálu, který otřásá evropským fotbalem

Nejde o žádnou novinku. Sázkové kanceláře už systém používají pro vlastní účely, teď jen vyjednávají spolupráci s fotbalovým svazem. A později třeba i s jinými sporty.

Je vůbec v Česku podezření, že některé zápasy už sázkařské gangy zmanipulovaly?

Do projektu se zapojí

Fortuna
Chance
Sazka
Synot Tip
Tipsport

"Zástupci sázkových kanceláří mě ujistili, že za posledních pět až sedm let systém dobře a pokud se nějaká podezřelá sázka objeví, tak jen sporadicky. A šlo hlavně o druhou ligu nebo menší hokejové soutěže," uvedl pro iDNES.cz Marek Herman, šéf Asociace provozovatelů kursových sázek.

O projektu svaz informoval už v listopadu, kdy navíc zveřejnil, že pro hráče chystá zákaz sázení na zápasy soutěže, v níž hrají. -čtěte Fotbalisté nebudou smět sázet na zápasy soutěží, v nichž nastupují

ČMFS o projektu vyjednává v době, kdy evropským fotbalem otřásá sázkařský skandál, do kterého je namočeno nejméně devět zemí. Evropská fotbalová unie vyšetřuje přes dvě stě zápasů, mezi kterými nechybí ani utkání Ligy mistrů a Evropské ligy.


  • Vybrali jsme pro Vás