Doporučujeme

STŘÍBRNÝ. Lukáš Bauer v pátek přilákal sázkaře, kteří mu hodně věřili.

STŘÍBRNÝ. Lukáš Bauer v pátek přilákal sázkaře, kteří mu hodně věřili. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Na Bauera se sázelo jako na průměrný fotbalový zápas

  • 1
Na běžecké lyžování Češi moc rádi nesází. To se alespoň trochu změnilo v pátek, kdy Lukáš Bauer na mistrovství světa v Liberci startoval ve své parádní disciplíně. "V závodě na patnáct kilometrů mu Češi hodně věřili, stoupnul i počet sázek," uvedl Pavel Krejčí, hlavní bookmaker Synot tipu.

A Bauer české fanoušky nezklamal! V napínavém závodě bral stříbro, ačkoliv ho před šampionátem trápily nemocné průdušky. -čtěte Bauer má stříbrnou medaili. Ještě kilometr před cílem sahal po zlatu

"Byla to jedna z nejsázenějších událostí na šampionátu," přiznal zájem Lubomír Ježek z Tipsportu. "Dobře si vedly i skoky na lyžích o den později, ale ty jsou u sázkařů celkem populární i jindy, ne jen během mistrovství."

Brněnský sázkař nevěřil Bauerovi a vyhrál

Ráno přijít s třemi tisíci a večer odejít s dvacetinásobkem. Přesně to se povedlo v pátek jednomu sázkaři v Brně, který věřil, že závod na 15 kilometrů klasicky vyhraje Veerpalu.

Svému odhadu dokonce věřil tak moc, že na triumf estonského běžce u Fortuny vsadil 3000 korun při kurzu 20,00.

V průběhu závodu si neznámý sázkař musel myslet, že má po penězích. Vždyť skoro celou dobu vedl Bauer! Jenomže v samém závěru Veerpalu českého reprezentanta předstihl.

Sobě vybojoval zlatou medaili a brněnskému sázkaři vydělal šedesát tisíc korun.

Celkové náběry se na páteční závod pohybovaly v řádech milionů korun. "Přirovnal bych to k jednomu průměrnému fotbalovému zápasu české ligy," uvedl Ježek.

S tím souhlasí i Tomáš Bahník, tiskový mluvčí Fortuny: "Částky vsazené na zimní sporty jsou jen zlomkem v porovnání s fotbalem a hokejem. A to teď navíc registrujeme kvůli mistrovství zhruba stoprocentní nárůst."

Ani přes zvýšený zájem se výhry po pátečním závodě nešplhaly k astronomickým částkám. Největší vklady se totiž pohybovaly v řádech tisíců korun, do žádného velkého risku se tentokrát Češi nepustili.

Možná i proto jsou sázkaři na mistrovství ztrátoví. "Zatím jsme mírně v plusu. Uvidíme, jak to bude vypadat po skončení šampionátu," tvrdil Krejčí.


Sázíte na MS

Jak na liberecké mistrovství sázíte vy?


  • Vybrali jsme pro Vás