Doporučujeme

KAM DOPADNE PUK? Jakub Koreis z Brna sleduje puk, který se snáší směrem k

KAM DOPADNE PUK? Jakub Koreis z Brna sleduje puk, který se snáší směrem k brance třincekého gólmana Petera Hamerlíka. Přihlíží obránce Martin Richter. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Hokejoví mistři se představí na horkém brněnském ledě, lídr hostí Litvínov

  • 1
Hokejová extraliga nabírá na tempu, v neděli je na programu už 15. kolo. Šlágr se hraje v Brně, kde zažije horkou diváckou kulisu mistrovský Třinec. Aktuální lídr z Českých Budějovic hostí Litvínov, který po slibném začátku sezony ztrácí dech.

KOMETA BRNO - TŘINEC, 23. října od 17:00
Kurzy:
2,30 x 1,46 x 4,00 x 1,51 x 2,41

Zdálo se, že by se mohla Kometa po vlažném začátku trochu zvedat, ale obdržených osm branek na ledě průměrného Kladno není rozhodně potvrzením tohoto zdání. Kometa je aktuálně desátá a zdaleka nenaplňuje očekávání příznivců brněnského hokeje. A souboj s Třincem nebude rovněž procházkou růžovým sadem, protože Třinec má co napravovat. Nezvládl páteční domácí souboj s Libercem, kterému se letos na ledě soupeřů hodně daří. O utkání rozhodl výpadek Třince ve druhé třetině, která skončila 0:3. Přesto se zdá, že Třinec má přece jenom lepší formu než tápající Brno.

TIP: vítězství Třince v kurzu 2.41
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Komety v kurzu 2.30

LIBEREC - PARDUBICE, 23. října od 17:00
Kurzy:
2,15 x 1,40 x 4,00 x 1,58 x 2,61

Extraliga živě

Všechny zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na TV Tipsport

Liberec nepřestává šokovat fanoušky klubů, kam družina vedená nestárnoucím Petrem Nedvědem zavítá. Z osmi venkovních zápasů si Bílí Tygři přivezli do Liberce hned pětkrát vítězství. Poslední parádní představení předvedli hokejisté Liberce v Třinci, kde třemi slepenými brankami ve druhé třetině rozhodli. Liberci se podařilo velmi dobře skloubit zkušenost s dravým mládím a především 8 branek Michala Bárty se rozhodně nečekalo. Individuálním statistikám Tipsport Extraligy vévodí Petr Nedvěd s 9 brankami a 9 asistencemi.

Pardubice otočily v pátek nepříznivý vývoj domácího zápasu s nebezpečnými Vítkovicemi až v samém závěru. Nakládal vyrovnal 35 vteřin před sirénou končící třetí třetinu. V nájezdech byli úspěšnější pardubičtí hokejisté i díky výkonu brankáře Martina Růžičky, který zvládl všechny nájezdy vítkovických hráčů. "Jsem moc rád za výhru a dva body. Vychytané nájezdy by mohly pomoci i mně," okomentoval zvládnuté nájezdy po utkání Martin Růžička. V Liberci by se mohl hrát hodně ofenzivní hokej, mírným favoritem by měl být domácí celek.

TIP: vítězství Liberce v kurzu 2.15
TIP PAVLA RICHTERA: remíza v kurzu 4.00

ZLÍN - MLADÁ BOLESLAV, 23. října od 17:00
Kurzy:
1,55 x 1,15 x 4,40 x 2,20 x 4,42

Naopak utkání ve Zlíně má favorita jasného – domácí celek. Druhý Zlín hostí poslední Mladou Boleslav, které se stále nedaří uhrát nějakou delší sérii, kterou by se přiblížila středu tabulky. Na desáté Brno sice Mladá Boleslav ztrácí relativně pouhých 6 bodů, ale teď ji čeká velmi těžká pětice zápasů. Ve Zlíně, v Českých Budějovicích, na Slavii, doma s Plzní a v Třinci. Pokud bude chtít alespoň částečně Bruslařský klub bodovat, budou muset svěřenci nového kouče Milana Hniličky odehrát zápasy na maximu svých možností.

Zlín dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu na Slavii a udržel se tak v kontaktu s vedoucími Českými Budějovicemi. Rozhodně nebudou zlínští hokejisté chtít vybojované body odevzdat právě doma Mladé Boleslavi, která se potýká s nevýraznou formou. Nicméně vypsaný kurz na výhru Zlína není příliš atraktivní.

TIP: vítězství Zlína v kurzu 1.55
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Zlína v kurzu 1.55

ČESKÉ BUDĚJOVICE - LITVÍNOV, 23. října od 17:30
Kurzy:
1,55 x 1,15 x 4,40 x 2,20 x 4,42

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 100 tisíc a další prémie

Stejně jasného favorita má i utkání v Českých Budějovicích. Velmi dobře hrající Mountfield posílil navíc zkušený Aleš Kotalík a Tipsport Extraliga má další tým, se kterým se musí počítat na nejvyšších příčkách. České Budějovice s přehledem vyhrály 5:2 v Mladé Boleslavi a uvadající Litvínov by neměl být pro rozjeté České Budějovice těžkým soupeřem. Litvínov možná až příliš snadno prohrál v Karlových Varech 6:2 a na jihu Čech může pouze překvapit. Období, kdy ze hry Litvínova šel v úvodu sezóny respekt, je pryč.

TIP: vítězství Českých Budějovic v kurzu 1.55
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Českých Budějovic v kurzu 1.55

KARLOVY VARY - SLAVIA PRAHA, 23. října od 17:30
Kurzy:
2,15 x 1,40 x 4,00 x 1,58 x 2,61

Tomáš Žižka ze Slavie střílí gól Karlovým Varům.

Karlovarští se nacházejí již v poměrně složité situaci, kterou musí řešit. Proto přišel na hostování do konce sezóny z Českých Budějovic útočník Michal Mikeska, který nastoupil proti Litvínovu v druhém útoku s kapitánem Václavem Skuhravým a Martinem Zaťovičem. Mikeska, který se objevil v Karlových Varech večer před zápasem s Litvínovem si souhru v úvodním společném zápase pochvaloval: „Hrálo se mi s nimi dobře, dali jsme dvě branky, jednu jsme sice dostali, ale to se stane. Hlavně, že jsme vyhráli, protože se soupeři, kteří jsou okolo nás, si nemůžeme doma dovolit ztrácet body.“

Varům by se 3 body v souboji se Slavií hodily, ale ani Slavia nemá bodů na rozdávání. Na jedenáctém místě mají slávisté náskok pouhých čtyř bodů na Karlovy Vary. Tým Vladimíra Růžičky může litovat dobře rozehraného zápasu se Zlínem, ve kterém vedl 2:0 a 3:1. Přesto se po nájezdech radoval Zlín.

TIP: vítězství Karlových Varů v kurzu 2.15
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Slavie v kurzu 2.61

SPARTA PRAHA - KLADNO, 23. října od 18:40
Kurzy:
1,58 x 1,16 x 4,40 x 2,15 x 4,19

Pavel Patera z Kladna (vlevo) a Michal Broš ze Sparty.

Ze hry Sparty jde respekt! V úvodu sezóny vázla souhra nově poskládaného týmu, ale aktuálně přehrává Sparta jeden tým za druhým a konečně se začalo týmu, který v úroku táhne Petr Ton, dařit i na domácím ledě. Poslední skalp si připsala Sparta v domácím zápase proti plzeňským Indiánům, které přehrála jasně 4:1. Naopak Kladno sestoupilo do druhé poloviny extraligové tabulky a ani jasnou výhru nad nevyrovnaným Brnem 8:2 nelze přeceňovat. Pokud má Sparta ambice udržet se mezi nejlepšími celky, nemůže ztrácet body s průměrným Kladnem.

TIP: vítězství Sparty v kurzu 1.58
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Sparty v kurzu 1.58

VÍTKOVICE - PLZEŇ, pondělí 24. října od 17:30
Kurzy
: 2,20 x 1,42 x 4,00 x 1,55 x 2,54
Zajímavý zápas lze čekat v měření sil Vítkovic a Plzně. Vítkovice na osmém místě ztrácejí šest bodů na pátou Plzeň. Vítkovice v úvodu sezóny podávaly výkony, které je pasovaly na jednoho z favoritů Tipsport Extraligy. Ale vyrovnanost letošní sezóny zapříčinila, že stačilo několik zápasů bez bodového efektu a Vítkovice jsou najednou až v polovině tabulky. V pátečním utkání v Pardubicích nezvládly závěr zápasu a odjely jen s jedním bodem. Plzeň zcela jasně prohrála na Spartě a rázem poklesla až na páté místo.

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP PAVLA RICHTERA: vítězství Vítkovic v kurzu 2.20


  • Vybrali jsme pro Vás