Doporučujeme

JSME VE FINÁLE. Euforie plzeňských hokejistů po vyřazení Slavie.

JSME VE FINÁLE. Euforie plzeňských hokejistů po vyřazení Slavie. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Kurzy na finále: Mírným favoritem je Plzeň, pohár by předal Horváth

  • 4
Hokejová extraliga vrcholí soubojem o titul. V úterý večer (18.15) začne finálová série play-off mezi Zlínem a Plzní na "moravském poli". Bookmakeři i sázkaři favorizují domácí tým, jenže celkově jsou favoritem spíše Západočeši.

Kurzy na extraligového mistra jsou hodně vyrovnané, skoro se chce použít okřídlená věta: "Finále nemá favorita." Jenže třeba u Fortuny na celkové vítězství Plzně míří 80 procent sázek. Také proto je tam kurz 1,6:1 na plzeňský triumf a 2,1:1 na titul pro Zlín.

"Zlín má řadu zraněných hráčů, Plzni se někteří uzdravili a Vlasák, Kratěna a hlavně Kováře jsou ve formě. Navíc Indiáni se dokázali prosadit proti Litvínovu a Slavii, takže umějí rozrážet obranný val soupeře," nastiňuje důvody Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Také u Tipsportu jsou kurzy na Plzeň nižší než na Zlín (1,77:1 oproti 1,93:1), Chance, Synot Tip i Sazka zase favorizují mírně Zlín. Ve prospěch Moravanů může hovořit především výhoda domácího prostředí, touha uspět expertům navzdory a také zkušenost s mistrovským titulem v roce 2004.

Kromě obvyklých sázkových příležitostí je i na extraligové finále pro sázkaře připraveno pár specialit. Můžete tipovat, zda plzeňský brankář Marek Mazanec v průběhu souboje o titul vstřelí gól. U Fortuny i u Tipsportu je kurz 100:1. "U něj by mě to nepřekvapilo. Na Slavii mu gól o kousek unikl. Jestli bude mít příležitost, pokusí se o to znovu," nabádá sázkaře bookmaker Vích.

Fortuna vypsala rovněž kurz na to, kdo ze slavných osobností bude asistovat u předávání mistrovského poháru. V případě Zlína by to byl herec Bolek Polívka, v Plzni pak kapitán fotbalistů Pavel Horváth, oba mají kurz 10:1.


  • Vybrali jsme pro Vás