Doporučujeme

VYDRŽÍ JIM ÚSMĚV? Trenér české reprezentace Michal Bílek a kapitán Tomáš Rosický se před startem Eura usmívají. Bookmakeři ani sázkaři jim nevěří.

VYDRŽÍ JIM ÚSMĚV? Trenér české reprezentace Michal Bílek a kapitán Tomáš Rosický se před startem Eura usmívají. Bookmakeři ani sázkaři jim nevěří. | foto: Michal Šula, MF DNES

Vlastenectví jde stranou. Češi na úspěch fotbalistů na Euru nesázejí

  • 11
Čeští fanoušci jsou při velkých sportovních akcích patrioti. Věří v úspěch reprezentantů své země. Podobné to bude také během fotbalového Eura v Polsku a na Ukrajině. Ovšem čeští sázkaři jsou v tomhle ohledu střízlivější. Do výběru trenéra Michala Bílka moc peněz neinvestují.

Už pár týdnů na vás ze všech stran míří: "Fotbalové mistrovství Evropy se blíží!" Motivy Eura zaplavily obchody, restaurace, noviny, časopisy. Skoro se až bojíte otevřít konzervu, aby na vás něco připomínající fotbalový šampionát nevyskočilo.

Hráči i fotbaloví příznivci se nemohli dočkat. Také sázkové kanceláře lákaly před startem turnaje klienty na speciální akce, soutěže a bonusy. (více čtěte ZDE)

Ale teď už čekání skončilo. V pátek se na Euru hrají první zápasy. Večer ve Vratislavi nastoupí k utkání proti Rusku také čeští fotbalisté. "Nejsme outsider a věřím, že to ukážeme," prohlásil kouč Bílek před duelem.

Kurzy se moc nezměnily

Týden staré předpoklady bookmakerů jsou i v první den fotbalového Eura aktuální. Kurzy jsou hodně podobné těm, které vypsaly sázkovky už dříve.

Ovšem čeští sázkaři ani bookmakeři si to nemyslí. Podle kurzů jsou Češi oproti Rusku horší. Výhra v prvním utkání ve skupině by byla spíše překvapením. U Chance jen čtyři procenta sázek jdou na vítězství Česka, zato Rusům věří 64 procent tipujících. Podobné je to u Tipsportu, v jedné pražské pobočce někdo dokonce vsadil na Rusko 300 tisíc korun.

"Cílem je čtvrtfinále," zní hlasy z českého týmu. Ale ani to by podle expertů sázkových kanceláří i jejich zákazníků nemělo vyjít. U Fortuny se objevil tento tip na tisícovce tiketů. Na celkový (a hodně senzační) triumf Čechů si vsadilo jen sto lidí. Chance zase eviduje pouze deset procent takových sázek.

Sázkaři se shodují s bookmakery a jako největšího adepta na titul vidí někoho z trojice Španělsko, Německo, Nizozemsko. Jim bude zřejmě hodně držet palce také sázkař, který na Nizozemce u Tipsportu vsadil 450 tisíc. Při kurzu 7:1 by jeho případná výhra přesahovala tři miliony.

Sázkové kanceláře při Euru očekávají letošní rekordní tržby. Podpoří je zřejmě i výnosy ze stále oblíbenějšího on-line sázení, třeba i přímo během zápasu. Pro sázkaře je připravena široká nabídka příležitostí.

Můžete si vsadit téměř na cokoliv, co vás napadne a jde statisticky vyhodnotit. Firma bwin nabízí třeba i netradiční sázku na to, který brankář se jako první v utkání dotkne míče.

Takže - připravte se, hrajem...


MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte