ragby, ilustrační foto

ragby, ilustrační foto | foto: Reuters

Zlínští ragbisté dlouho trápili favorita

Snad jen horší fyzička připravila zlínské ragbisty o premiérový bodový zisk v extralize. Se semifinalistou loňského ročníku Pragou Praha dlouho hráli vyrovnanou partii, přesto podlehli 10:29. "Porážka nás mrzí. Mohli jsme mít první body," posteskl si hrající trenér RC Zlín Jan Tvrdoň. "Ale s výkonem můžeme být spokojeni. Do zápasu jsme dali všechno, hlavně srdce."

Není se co divit, že nováček v závěru hezkého zápasu na přední extraligový tým nestačil. Přece jen jeho soupiska není tak početná jako u nejlepších celků soutěže, což se projevuje hlavně po vystřídání opor.

"Vaříme z kluků, kteří hrají ragby dlouho. Ale takových je nás sedmnáct osmnáct," upozornil Tvrdoň. "Lavičku máme postavenou na těch ostatních, kteří jsou tady tři měsíce, půl roku. Takže to chce čas, ale jde o dlouhodobou práci."

Zlínští ragbisté při svém prvním utkání na domácím stadionu vsadili na dobrou obranu. Výborně se doplňovali, hráči Pragy se jen složitě dostávali k zakončení. "Díra v obraně se vždycky najde, ale většinou ji někdo ze zadní pozice dokázal zaplnit," pochvaloval si Tvrdoň.

Hosté v prvním poločase našli dvě škvíry ve zlínské defenzivě, takže vedli 10:0. Po přestávce ale nadšený nováček snížil, z trestného kopu se trefil Lubomír Stoklásek.

Chvíli poté domácí hráči předvedli hezkou kombinaci, kterou zakončil pětkou Václav Talaš. Šlo o první zlínskou pětku v sezoně. Následný kop vzápětí proměnil Stoklásek a najednou to bylo 10:10.
"Škoda, že jsme v těchto chvílích nedokázali dotáhnout do pětky víc akcí. S míčem jsme totiž hráli častěji než Praga," litoval kouč Zlína.

Favorita nerozhodný stav hodně zaskočil, hráči se mezi sebou dokonce hádali. Ale v závěru přece jen využili své zkušenosti a třemi pětkami v řadě rozhodli.

"Pokud tento výkon zopakujeme proti Bystrci a Petrovicím, můžeme bojovat o osmé místo," připomněl Tvrdoň, že osmá příčka jako poslední zaručuje záchranu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž