Zlínští plavci myslí na medaile

Z l í n - Společné mlsání v cukrárně, jímž by oslavili dobré umístění, má být jedním z impulsů pro úspěšný výsledek zlínského plaveckého oddílu ve finále ligové soutěže. Ta o víkendu vyvrcholí v Plzni. Zlínští muži i ženy obhajují loňská druhá místa, což jim vyneslo vítězství v soutěži o nejlepší kolektiv okresu. O stejném výsledku klub sní také letos. Větší naději na medaili mají ženy. Boj o zlato by se měl soustředit pouze na trojici Zlín, Kometa Brno a Bohemians Praha.

"O dalších soupeřích nemám zprávy, ale těžko překvapí někdo jiný," poznamenal trenér SK Zlín Petr Přikryl. Jeho výběr je možná největším favoritem, protože v dvoudílném semifinále byl nejlepší. "Ženy by mohly být na vzestupu, ale pokud skončíme jako vloni, budu spokojen," dodal kouč.

Mnohem větší a vyrovnanější bitvu slibuje mužská kategorie. Na medailové příčky si brousí zuby většina celků. Zlín nechce zůstat bokem, ovšem zřejmě nastoupí oslabený. Hlavní esa Daniel Málek a Ivo Benda v minulých dnes zaskočila nemoc, a to se projeví také v Plzni. Benda asi nebude startovat vůbec, Málek svůj program omezí.

"Do Plzně pojedu, ale nebudu startovat ve všech disciplínách," poznamenal Málek, který bojoval s nemocemi celou zimu. "Asi si vybírám to, co mě dříve nepotkávalo. Je to nepříjemné," dodal.

Zlínský tým se přesto nevzdává dopředu a o další cenný kov se chce poprat. "Soutěž bude napínavá, přesto myslíme na medaili," řekl Přikryl. "Bez Ivoše budeme oslabeni, ale nic není ztracené. Naši mladí plavci teď odpočívali, takže pojedeme, co to dá," dodal Málek.

Účastníci finále, muži: Zlín (Málek, Veselý, Sýkora, Malota, Boháč, Kryštof, Čelůstka, Hrubý, Benda?), Kometa Brno, Jihlava, Pardubice,  Slavia České Budějovice, Ostrava, USK Praha, KIN České Budějovice.
ženy: Zlín (Kubalčíková, Kyliánová, Vyoralová, Horáková, Krečmarová, Benešová, Pančošková, Mrázková, Koláčková), Bohemians Praha, Kometa Brno, Slavia Plzeň, Ostrava, Hradec Králové, KIN České Budějovice, Kladno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž