Olympijská vítězka Mirka Knapková v posádce se dvěma vítězkami soutěže Talent

Olympijská vítězka Mirka Knapková v posádce se dvěma vítězkami soutěže Talent roku 2013 a předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem. | foto: Pavel Lebeda

Cvič, běhej. Jako odměna čeká na děti sportování se slalomářkou Strachovou

  • 0
Po Vltavě se projely v exkluzivní společnosti olympijské vítězky Mirky Knapkové, na jejich veslařskou štaci dohlížel i šéf olympioniků Jiří Kejval. Taková byla netradiční, ale exkluzivní odměna pro dvě dívky, vítězky soutěže Talent roku. Její čtvrtý ročník začne v úterý 1. října.

Poukazy na nákup sportovního vybavení pro sebe i svou základní školu, setkání se sprinterem Usainem Boltem nebo tenistou Tomášem Berdychem, trénink se Šárkou Strachovou - to vše už soutěž přinesla.

A setkání s některou ze sportovních hvězd láká coby "cílová prémie" i letos. 

Talent roku je unikátní celostátní sportovní soutěž určená všem žákům základních škol s cílem motivovat děti k pohybovým aktivitám. Organizátorem soutěže je Asociace amatérských sportů České republiky – občanské sdružení usilující o zlepšení postavení sportu ve společnosti. 

Díky své úspěšné historii, když do tří uplynulých ročníků se zapojilo přes 54 000 dětí, a zaměření na sportování mladé generace, se Talent roku stal součástí nového projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje.

Princip soutěže je jednoduchý - každý účastník (jednotlivci či kolektivu) musí vyplnit přihlášku a následně se pochlubit na facebooku příspěvkem, který deklaruje sportovní nadšení. Osm vypsaných kategorií umožňuje přihlášení každého žáka základní školy, ať už registrovaného sportovce, nadšeného laika či skupinu sportujících spolužáků.

Přihlášky je možné posílat až do 31. 3. 2014. Pak přijde na řadu porota v čele se Šárkou Strachovou, která vybere vítěze všech osmi kategorií. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž