Winona neměla na finiš už sílu

Opava - Premiérový jarní test mají za sebou koně ze stájí na severní Moravě a Slezsku. Závodili ve Slušovicích i Velké Chuchli. V hlavním slušovickém dostihu Moravské jarní ceně na 1600 metrů startovala tříletá klisna Winona ze stáje Radka Opava. V jejím sedle byla Marie Zobalová, která s ní v minulé sezoně dosáhla skvělých výsledků. "Winona je přihlášena do Jarní ceny klisen, tohle byl její první start," říká trenér Michael Mrštík.
"Byl to pro ni zkušební dostih, protože zatím jsme toho kvůli špatným podmínkám mnoho nenatrénovali. Nejdřív mrzlo a pak bylo hodně bláta. Nečekal jsem tedy žádný velký výsledek."

Winona doběhla sedmá. Začala slušně, držela se na špici a do cílové roviny točila třetí. Na hluboké a rozmáčené půdě jí ovšem kvapem ubývaly síly. "Posledních dvě stě metrů už nemohla, bylo znát, že trénink chybí. Do Jarní ceny to vylepšíme," slíbil Mrštík.

Nejlepšího výsledku ve Slušovicích dosáhl osmiletý irský kůň Mountain Hymn, kterého druhým rokem v Malé Morávce připravuje trenér Antonín Novák z Jantaru Bruntál. Vedený Jaroslavem Myškou doběhl Mountain Hymn druhý ve steeplechase na 3400 metrů.

Umístění v dotované pětce, Slušovice, rovina 1100 metrů (IV. kategorie): 3. místo kůň Longar - jezdec Dušan Andés (majitel Šimera A+F Kylešovice), steeplechase 3400 metrů (IV. kat.): 2. Mountain Hymn - Jaroslav Myška (Bred Hurley), 3. Bruss - Dušan Andrés (Štěrkovny Dolní Benešov), rovina 1100 (V. kat.): 4. Miss Mistery - Jana Nováková (Jantar Bruntál), Velká Chuchle, rovina 1824 (IV. kat.): 3. Second Time - Radek Žalud (Cranny Ostrava).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž