Boxer Lukáš Konečný při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz

Boxer Lukáš Konečný při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz | foto: Karel Pešek

Vítěz bolest necítí, vzkázal boxer Konečný, novopečený mistr Evropy

  • 2
Přišel s podlitinou pod okem. "Ne, ta není ze zápasu, to je památka na trénink před ním," vysvětlil Lukáš Konečný, čerstvý mistr Evropy v boxu. Pak začal ukusovat bagetu a odpovídal na dotazy čtenářů iDNES.cz.

Budete obhajovat v Praze? Jak se zvýšila vaše marketingová cena? Vydělal jste si hodně," valily se na něj dotazy.

"U profiboxu je většinou jedno, jestli vyhrajete nebo prohrajete. Peníze jsou domluvené předem," psal 32letý bijec. "Ale částku neprozradím!"

Prý se nedá se srovnávat ani s fotbalem, ani s hokejem, ale rodinu (manželka, 3 dcery, pes) dřinou v ringu uživí. "Samozřejmě by to mohlo být lepší," posteskl si. "Bydlím v paneláku, auto mám na leasing..."

odpovědi profesionálního mistra Evropy v boXu Lukáše Konečného

V sobotu večer strávil mezi provazy v anglickém Birminghamu šest kol, než poslal k zemi Brita Matthewa Halla. Slavil největší úspěch kariéry.

"A shodil jsem tak 2,5 kila," odhadoval. "Jídlo před zápasem ale není třeba nějak omezovat. Obědval jsem před druhou hodinou, měl jsem krémovou polévku a steak s hranolkama, a zápas byl kolem sedmé."

Když mu připínali mistrovský pás, v ten moment zapomněl na všechny rány a bolístky. Zase platilo, že vítěz bolest necítí.

"Pak jsme strávili asi pět hodin na recepci hotelu, protože jsme se museli odhlásit z pokoje," líčil pozápasovou historku. "Kdybych prohrál, bylo by to smrtelné čekání. Takhle to člověk skousne."

Boxer Lukáš Konečný při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz

Boxer Lukáš Konečný před on-line rozhovorem

Nejvíc Konečného pobavila otázka na rodičovství. Máte doma už tři dcery, nezkusíte kluka? ptal se uživatel s přezdívkou DaBeckham.

"Chviličku jsme o tom doma uvažovali, ale kdo by měl odvahu to riskovat, že?" culil se boxer. "V tuhle chvíli už by to byl i moc velký nápor pro manželku. Já furt někde lítám, trénuju a ona se o všechno doma stará."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž