Ondřej Synek při mistrovství republiky ve veslování na trenažerech v

Ondřej Synek při mistrovství republiky ve veslování na trenažerech v Pardubicích. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Věděl jsem, že mám natrénováno, řekl Synek po suverénním vítězství

  • 0
Nejlepší český veslař neměl na domácím šampionátu konkurenci. Také na trenažéru vyhrál rozdílem třídy. Nový rekord, jímž překonal svůj dřívější, Synka potěšil. "Věděl jsem, že mám natrénováno, takže jsem doufal, že by to nějak podobně mohlo dopadnout," uvedl.

Jedna věc se Ondřeji Synkovi, jedné z velkých nadějí pro Letní olympijské hry v Londýně, upřít nedá. Že má smysl pro humor. Když totiž jako první "dorazil" do virtuálního cíle mistrovství republiky v jízdě na veslařském trenažéru v novém českém rekordu 5:40,9 - skoro o jedenáct vteřin před nejbližším pronásledovatelem, a byl tázán, jakým způsobem bude po vyčerpávajícím závodě odpočívat, odpověděl: "Já se pořádně přežeru, to je moje regenerace."

Za Synkem se umístili postupně jeho kolegové z pražské Dukly Jakub Makovička a Jakub Podrazil a slávista Jakub Houska, jejichž časy se lišily jen v řádu desetin sekundy.

Hlavní kategorii v ženách dominovala prakticky od startu olomoucká Pavlína Žižková. Dvoukilometrovou trať prosvištěla za 6:45,8. Při dojezdu se jí ale obličej zkřivil bolestnou grimasou a skoro se zdálo, že si nějak ublížila.

"Opravdu to vypadalo tak hrozně?" divila se potom. "Posledních dvě stě metrů mě hodně bolelo," přiznala.

Její radost nijak neumenšil fakt, že patrně největší favoritka závodu Miroslava Knapková, úřadující mistryně světa na skifu, nenastoupila vinou zraněné šlachy a po palubovce haly na Dašické korzovala se sádrou na ruce.

"Mě hlavně zajímalo, jaký čas sama zajedu. A s tím jsem spokojená, je nejlepší za uplynulé dva roky," radovala se.

Synkovi se líbilo i prostředí, v němž se mistrovství odehrálo. "Bylo to tu super - většinou bývá problém s tím, že je vydýcháno, a pak to je pro závodníky úmorné. Ale tady se dobře větralo," pochvaloval si stříbrný medailista z Pekingu 2008.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž