V Plzni vyhráli triatlonisté Daněk a Šupinová

Plzeň - V úvodním závodu Českého poháru v krátkém triatlonu se v Plzni na první místa prosadili Anna Šupinová z TTC Praha a Michal Daněk z Olympa. Vzdálenosti 1,1 km plavání, 30 kilometrů na kole a 7,5 km běhu zvládli lépe než favorité, z nichž Martin Krňávek a Lenka Radová nedokončili. Silná reprezentační čtyřka Krňávek, René Milichovský, Michal Daněk a Tomáš Klíma ostatním uplavala, ale na kole se hlavní pole sjelo a do druhého depa se na pivovarské nádvoří vřítila skupina 19 soupeřů. Rozhodl poslední úsek.

"Spolupráce nebyla optimální, proto nás větší skupina dojela. Při běhu jsem se po prvním okruhu cítil dobře, a proto jsem za to vzal naplno," uvedl vítězný Daněk.

Jeho oddílový kolega a největší favorit závodu Krňávek byl při běhu stažen manažerem týmu. "Mám problémy s dýcháním v chladném počasí, nechtěli jsme riskovat," řekl triatlonista, který se vrátil ve čtvrtek z USA.

Obhájce Štěpán Chroustovský skončil druhý. "Na kole jsem zmrznul a pět kilometrů jsem běžel úplně ztuhlý, až v závěru jsem mohl zaútočit," konstatoval závodník, jenž ani s umístěním ani s výkonem nebyl spokojený.

Mezi ženami si ve vodě vypracovala náskok 30 sekund Eva Nováková a při sólové cyklistické jízdě jej zvýšila na minutu a půl. V běhu se čekal ostrý útok nejlepší české reprezentantky a čtyřnásobné vítězky plzeňského závodu Radové, ta však po uklouznutí skončila s výronem kotníku v sanitce.

Z pronásledovatelek se před vedoucí závodnici dostaly Šupinová a také stříbrná Polka Eva Dederková. "Jsem z vítězství překvapená, je to moje první v Českém poháru. Na kole jsme ve skupině nedokázaly spolupracovat, proto nám Nováková odjela," řekla vítězka.

Výsledky:
Muži:
1. Daněk (Olympo Team) 1:24:18 h., 2. Chroustovský (Triatlon Praha) -23 s, 3. Orlický (Labe Tri Club) -30, 4. Pejsar (Labe Tri Club) -36, 5. Milichovský (TT Mizuno Team) -45.
Ženy: 1. Šupinová (TTC Praha) 1:34:42, 2. Dederková (Pol.) - 45, 3. Nováková (Junior Team 2008) -1:14 min., 4. Trnková (Triatlon Praha) -2:36, 5. Loskotová (Axiom Orbitt) -7:06

 

Michal Daněk si sundavá startovní číslo, s nímž vyhrál první letošní závod Českého poháru triatlonistů v Plzni

Triatlonistka Lenka Radová v sanitce poté, co nedokončila závod českého poháru v Plzni


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž