MMA zápasník Jorge Masvidal v souboji s Natem Diazem na UFC 244 v New Yorku.

MMA zápasník Jorge Masvidal v souboji s Natem Diazem na UFC 244 v New Yorku. | foto: AP

UFC hodlá pořádat zápasy bojových umění na soukromém ostrově

  • 2
Jak pořádat galavečery smíšených bojových umění organizace UFC v době koronavirové krize? Prezident UFC Dana White je chce provozovat na soukromém ostrově a bez diváků. Na dosud nekonkretizovaném místě plánuje zápasy každý týden i pro zápasníky, kteří by se nemohli dostat do Spojených států amerických.

Nejprestižnější světová organizace MMA musela kvůli šíření nemoci covid-19 odvolat tři galavečery, ale White si je jistý, že akce UFC 249 se už 18. dubna uskuteční.

„Chybí den nebo dva k tomu, abych si zajistil soukromý ostrov. Dopravíme tam veškerou infrastrukturu, takže tam budeme moci dělat zápasy. Všechny zahraniční bojovníky do USA nedostanu, takže je přepravím na ten ostrov a mezinárodní zápasy udělám tam,“ řekl White americkému zábavnímu webu TMZ.

Na akci UFC 249 se měl představit šampion v lehké váze Chabib Nurmagomedov, jenž ale zůstal v karanténě v Rusku. Místo známého Dagestánce se tak s Tonym Fergusonem střetne jiný Američan Justin Gaethje.

V UFC dosud zápasili čtyři Češi, naposledy David Dvořák při své premiéře v polovině března na akci bez diváků v Brasílii porazil domácího Bruna Silvu. V lednu s UFC podepsal smlouvu Jiří Procházka, jenž na termín prvního zápasu zatím čeká. Loni v únoru se UFC představila poprvé i v Česku v pražské O2 areně.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž