ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Josef Vaishar

Ve Zlíně lákají na olympijskou triatlonovou novinku

  • 0
Závody smíšených štafet v triatlonu si odbudou olympijskou premiéru na letních hrách 2020 v japonském Tokiu. O víkendu si mohou novinku vyzkoušet sportovní nadšenci ve Zlíně v rámci prvního ročníku Supersprint triatlonu.

„Distance jsou skutečně vhodné i pro průměrně trénovaného sportovce, zvládne je každý. Navíc se startuje intervalově, což je pro hobíky také velkou výhodou,“ láká na start Petr Vabroušek, dlouholetá česká ironmanová jednička a zástupce pořádajícího klubu Titan Trilife.

Supersprint triatlon Zlín

● Sobota
11.00 intervalový závod 
15.00 skupinový závod 
18.00 vyhlášení výsledků 

● Neděle
9.00 štafety mládež
11.00 štafety dospělí 
13.00 intervalový závod děti a veřejnost Open
15.00 vyhlášení výsledků 

Poznámka: Centrum závodu je v areálu atletického Stadionu mládeže.

Centrem závodu bude atletický Stadion mládeže. Plavat se bude ve venkovním bazénu místních lázní, cyklistická část povede po uzavřeném okruhu v okolí internátů a Baťova památníku, závěrečný běh je na dráze Stadionu mládeže.

Smíšené štafety jsou na programu v neděli, účastnit se jich mohou děti od osmi let. Štafety tvoří dvě ženy a dva muži, přičemž se pravidelně střídají. V elitní kategorii musí jednotliví triatleti zvládnout 200 metrů plavání, 4,5 kilometru na kole a 1,2 kilometru běhu.

Vrcholem sobotního programu bude supersprint triatlon, který je součástí seriálu Českého poháru. Sportovci absolvují v první rozjížďce 200 metrů plavání, 4,5 kilometru jízdy na kole a 1,2 kilometru běhu, ve druhé pak 250 metrů plavání, 6 kilometrů cyklistiky a 1,6 kilometru běhu.

Šance na vysoké umístění mají z domácího oddílu juniorka Tereza Svobodová nebo junior Václav Bednárský.

„Diváci mají vše zajímavé prakticky na jednom místě a čeká je opravdu akční a dynamická podívaná,“ zve na akci předseda Titan Trilife Daniel Tkáč.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž