Titul bral v obleku, nyní loví medaile v bazénu

Chomutov - Ve čtvrtek večer si Květoslav Svoboda přišel v obleku pro potvrzení: jsi nejlepší plavec České republiky. Znojemský kraulař získal ocenění za rok 2005, podruhé v kariéře a zároveň po tříleté odmlce. "Jsem za něj strašně rád. Předchozí dva roky nebyly příjemné, ale dokázal jsem se vrátit," připomněl Svoboda svůj kolaps na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v roce 2004.

Čestné ohodnocení udělované mimo závodní arény často sportovci přijímají jen mimoděk, statný kraulař si ho ale považuje.

"Úroveň našeho plavání jde stále nahoru, proto je takový titul hodně prestižní. Nerad bych ho do budoucna pouštěl někomu jinému," řekl Svoboda.

Už včera začal na obhajobě udělené pocty pracovat. V Chomutově se vnořil do krátkého bazénu, aby v něm v rámci republikového mistrovství odplaval 8 soutěží. "Rád bych získal sedm medailí," vyhlásil Svoboda smělý cíl.

Je pro něj cennější medaile v bazénu, nebo ocenění na pódiu? "Medailí není nikdy dost, titul plavce roku je něco navíc. Ale bez medailí bych jej nezískal," opáčil šibalsky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž