Stolní tenisty Mokrých Lazců čeká pohár

Mokré Lazce - Porvat se s nepřízní osudu jsou odhodláni stolní tenisté Robotu Mokré Lazce. O víkendu je doma čeká 1. kolo Poháru Evropské unie stolního tenisu (ETTU) a los jim přisoudil těžké soupeře. V Mokrých Lazcích se představí ukrajinské družstvo SK Authority a portugalský tým SC Porto Santo.

"Díval jsem se na rozlosování ostatních skupin a ta naše je ze všech šestnácti nejtěžší," uvedl hrající trenér Robotu Tomáš Demek. "Portugalci i Ukrajinci mají jako jedničku hráče z Číny."

Robot Mokré Lazce se však před sezonou také posílil. "Přišel k nám Luboš Jančařík. Je to reprezentant. Věřím, že bude velkou posilou," podotkl Demek.

Hráči Mokrých Lazců se na novou sezonu připravovali většinou doma, ale trenér Demek, který je zároveň reprezentačním koučem, se zúčastnil s Jakubem Kleprlíkem a Lubošem Jančaříkem soustředění v Německu.

"Měli bychom být dobře připraveni," řekl Demek, který do hry může ještě nasadit Michala Kleprlíka a Ondřeje Bubu. "Budeme moci hrát v pěti. Je to pro nás výhoda."

Před víkendovým startem v evropském poháru se Robot rozehrál už v úterý, kdy v extraligové předehrávce smetl béčko Havířova 7:0. "Tu předehrávku jsme si naplánovali naschvál před pohárem. Bylo to fajn, zvedli jsme si sebevědomí. Obzvlášť já, protože naposledy jsem hrál ostrý zápas v play-off minulé sezony," podotkl Demek.

Do 1. kola jdou hráči Robotu s cílem postoupit. "Dál jdou sice dvě mužstva, ale nebude to nic jednoduchého. Ale když budeme hrát všichni dobře, tak postoupíme," věří hrající trenér.

Robot nejprve zítra od 19 hodin nastoupí proti ukrajinskému celku, Portugalce vyzve v neděli (10).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž