Stolní tenisté Zlína ovládli šampionát

Zlín - Kompletní stupně vítězů zabrali na mistrovství republiky v Hodoníně stolní tenisté Avexu Zlín. Titul vybojoval Radek Košťál, jenž ve finále porazil Martina Olejníka. Bronz za prohru v semifinále navíc bral Marek Čihák. "Dosáhli jsme maxima, jde o největší úspěch v historii klubu," rozplýval se šťastný Antonín Výmola, předseda Avexu Zlín.

"K dokonalé spokojenosti nám chybí už jen vyhrát domácí extraligu," dodal.

Zlínská medailová sbírka se ale neomezila pouze na dvouhru. V mixu vybojoval titul Petr David s Lenkou Harabaszovou (Frýdlant nad Ostravicí). Stříbro ve čtyřhře přidali Košťál s Čihákem, bronz mají David s Tomášem Konečným (El Niňo Praha).

Zlínští tabletenisté dokonale využili toho, že kvůli účasti v olympijské kvalifikaci nestartovali Petr Korbel, Tomáš Pavelka a Marek Klásek. Na poslední chvíli se odhlásila také nasazená jednička Josef Plachý.

Košťál procházel turnajem ve velké pohodě. První větší bitvu svedl v semifinále, v němž udolal Jančaříka 4:3. Stejným poměrem porazil ve finále také oddílového kolegu Olejníka. Rozhodující set vyhrál poměrem 11:9.

"Hrál jsem uvolněně, dařilo se mi," uvedl Košťál, který slaví druhé zlato v kariéře. Poprvé se radoval v roce 2005. "A taky jsem měl víc štěstí," přiznal.

Naopak hodně smutný opouštěl hodonínskou halu Olejník, který byl hlavním favoritem. Titul ještě nikdy nezískal, vysněnému cílu podřídil vše. Na rozdíl od klubových kolegů vynechal i čtyřhry, v rozhodujícím finálovém setu vedl 8:5. Ale stejně to nestačilo.

"Martinovi jsem titul přál, ale nechtěl jsem mu ho nechat zadarmo," poznamenal Košťál. "Na rozdíl od něj jsem nebyl tak psychicky svázaný, protože titul už jsem jednou vybojoval."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž