Stolní tenis, ilustrační foto

Stolní tenis, ilustrační foto | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Stolní tenisté kvůli bezpečnosti odložili duel kvalifikace ME v Istanbulu

  • 0
Stolní tenisté si přeložili dnešní zápas kvalifikace mistrovství Evropy družstev v Turecku. Vzhledem k bezpečnostnímu riziku vyhověla mezinárodní federace ETTU žádosti České asociace stolního tenisu a utkání v Istanbulu odložila. Ženy nastoupily v Litvě a po jasné výhře 3:0 si upevnily vedení ve skupině. Trenérovi Pavlu Krpcovi se tak postaraly o vítěznou rozlučku s reprezentací.

Stolní tenisté zatím ve skupině J odehráli dva zápasy. V domácím prostředí porazili Turky 3:1 a v Rumunsku prohráli 2:3. Odložený duel v Turecku zatím nemá náhradní termín, s Rumunskem budou Češi hrát doma 24. ledna.

Stolní tenistky zdolaly Litvu i podruhé a k postupu z prvního místa do elitní divize jim stačí v lednu doma proti Srbsku vyhrát jeden zápas.

Trenér Krpec měl dnes poprvé v této kvalifikaci v týmu dlouholetou českou jedničku Ivetu Vacenovskou, jež přispěla bodem stejně jako Hana Matelová a Kateřina Tomanovská. Češky zápas zvládly i bez zkušených opor Renáty Štrbíkové a Dany Čechové.

Krpec má smlouvu u žen do konce roku a do výběrového řízení na další období se nepřihlásil. „Důvodem je rodina. Jsem u reprezentace tři a půl roku a s manželkou už jsme se dávno dohodli, že dokončím olympijský cyklus a dál se už o místo trenéra ucházet nebudu,“ vysvětlil padesátiletý kouč na svazovém webu.

Výběrové řízení nakonec bylo zrušeno, v první polovině příštího roku povede tým Petr Nedoma. Koučem mužské reprezentace zůstává na další dva roky Jindřich Panský, medailista z mistrovství světa i Evropy.

Kvalifikace ME družstev ve stolním tenisu

Ženy, skupina G

Litva - Česko 0:3
Stuckytéová - Tomanovská 0:3 (-8, -9, -10)
Baskutyteová - Vacenovská 0:3 (-4, -5, -5)
Ryliskiteová - Matelová 0:3 (-6, -5, -2)

Tabulka

Tým Z V P S B
1. Česko 3 3 0 9:2 6
2. Srbsko 2 1 1 3:5 3
3. Litva 3 0 3 4:9 3
,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž