Talentovaná česká stolní tenistka Zdena Blašková

Talentovaná česká stolní tenistka Zdena Blašková | foto: Jan Brychta

Stolní tenistka Blašková dohání školu a juniorské MS v Austrálii vynechá

  • 0
Bez českých zástupců se odehraje juniorské mistrovství světa ve stolním tenisu. Do australského Dendigu měla jet pouze talentovaná Zdena Blašková, ale ze studijních důvodů se rozhodla šampionát vynechat.

„Mám toho ve škole strašně moc. Byla jsem měsíc v Argentině a musím všechno dohánět,“ zmínila na webu svazu sedmnáctiletá Blašková říjnové olympijské hry mládeže v Buenos Aires. „Mám málo známek. Vše jsem prodiskutovala s rodiči i trenérem Tomášem Vrňákem a nakonec se rozhodla ze šampionátu omluvit.“

Blašková by byla jedinou Češkou a nemohla by hrát soutěž družstev. „V jednotlivcích je systém dost tvrdý a mohlo by se stát, že bych odehrála čtyři zápasy a letěla domů. Když zůstanu v Praze trénovat a doženu vše ve škole, tak se mi to vrátí v dalších měsících, kdy budu ve větší pohodě,“ věří.

„Měli jsme o její start velký zájem, snažili jsme se ji přemluvit, aby rozhodnutí přehodnotila, a vysvětlit, jak důležité je reprezentovat na vrcholu juniorské sezony. Nutit ji však samozřejmě nemůžeme,“ komentoval místopředseda svazu Nikolas Endal absenci hráčky SK Dobré a aktuálně 20. juniorky světového žebříčku.

„Pochopitelně mě to moc mrzí, ale na druhou stranu si říkám, že příští rok budu v této kategorii končit. Bude mistrovství Evropy juniorů v Ostravě a další světový šampionát. To budou společně s turnajem Top-10 moje velké cíle,“ dodala Blašková.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž