ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Liberecké stolní tenisty čekají bitvy o extraligové play-off

  • 0
Důležitý domácí dvojboj s moravskoslezskými soupeři, ve kterém se mají fanoušci na co těšit, mají před sebou stolní tenisté SKST Liberec. V tabulce extraligy jim patří 7. příčka a výsledky obou bitev v 8. a 9. kole už mohou dopředu hodně napovědět o jejich šancích na postup do osmičlenného play-off.

V pátek Liberečtí přivítají od 18.00 tým TJ Ostrava KST, který chce navázat na čtyři výhry v řadě, v sobotu hostí již od 10.00 osmý Baník Havířov.

Ostravský KST je největším skokanem sezony: vloni předposlední tým soutěže je totiž zatím čtvrtý a letos nestačil jen na dominantní družstvo legendy Petra Korbela TTC Ostrava 2016.

Co se změnilo? Přišel zkušený Josef Šimončík, bronzový z mistrovství Evropy družstev a majitel 10 českých titulů, který ještě letos v extralize neprohrál. Vedle něj stále exceluje nestárnoucí Miroslav Bindač. Tohoto mistra republiky z roku 1997 a mohou liberečtí diváci vidět v akci naposledy, protože ohlásil poslední sezonu v roli hráče.

To Havířov má opačné starosti. Lídr Denis Beneš je zraněný, a tak se Baník musí spoléhat na bývalého českého reprezentanta Marka Čiháka, kterého doplňuje obranář Roman Rezetka a paralympijský vítěz ze Sydney Ivan Karabec. Celkově to stačí na 15 bodů v tabulce a ztrátu jednoho bodu na sedmý Liberec.

„Čekají nás vyrovnané zápasy. Že by někdo vyhrál 4:0 nebo 4:1 asi čekat nejde. Rozhodovat budou detaily, a ty snad budou v domácím prostředí na naší straně,“ věří liberecká jednička Radek Košťál. „Po poslední výhře s Elizzou se nám navíc bude hrát určitě uvolněněji a doufám, že s podporou fanoušků můžeme uspět i přesto, že Ostrava hraje ve vynikající pohodě.“

Zápasy se odehrají v hale v Pavlovicích u ZŠ Vrchlického, vchod je přes Sport Centrum.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž