(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Eret, MAFRA

Pasos v ohrožení. Pardubičtí softbalisté se chystají na play down

  • 0
Před startem sezony neměli „velké oči“. V nejvyšší soutěži se softbalisté Pasos Pardubice coby nováček, byť výrazně posílený, především plánovali zachránit. Jenže jejich bilance po základní části je strašidelná, určitě jiná, než o jaké v duchu uvažovali. Pouhé dvě výhry a k tomu 28 porážek.

Víkendové výsledky 0:11 a 4:15 v domácí Krtkově aréně proti pražskému Spectru svým způsobem vše symbolicky završily - Pasos teď budou hájit krátkou příslušnost k extraligové elitě v ošidném play down, v němž se na čtyři vítězné zápasy postaví Beavers Chomutov.

„Náš hlavní cíl této sezony je v ohrožení. Chceme udržet extraligu v Pardubicích a uděláme pro to maximum,“ slíbil manažer pardubického oddílu Libor Matějka.

První duel Pasos sehrají v sobotu 15. září venku, hned nato v neděli 16. září je v Pardubicích na programu odveta. Týmy se pak obdobně prostřídají v pořadatelství další víkend, popřípadě i později, bude-li to potřeba.

„O tom, že budeme hrát play down, víme už nějakou dobu, takže se usilovně připravujeme. Čeká nás velmi těžký soupeř, který je silný především na nadhozu, ale i na pálce. Doufám, že se nám podaří zaplnit domácí stadion a pomůžou nám i naši fanoušci,“ řekl manažer Matějka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Pardubický kraj