Slavia vydřela remízu

-
Pardubice, které sbírají body pro postup do play off, neudržely v Praze vedení 2:0. Získaly ho už v první třetině, jenže Slavia brzy snížila a vrátila se do hry. Díky bojovnosti a zarputilosti v poslední třetině vyrovnala zásluhou nejlepšího muže zápasu, útočníka Skořepy. Ten přihrál už na první gól a tři minuty před koncem mohl dát vítězný. Famozní sólo přes tři protihráče ovšem nedotáhl. "Dobrá morálka, nasazení a obětování," chválil mužstvo slávistický trenér Josef Beránek. "V sestavě máme čtyři dorostence, ale jejich nasazení strhlo i některé starší hráče." Slavia přišla při rozbruslení o hlavní oporu, gólmana Blažka, kterého trefil spoluhráč do zraněného kolene. Do branky musel Málek, jenž pro změnu zápolil s horečkou. Situaci ovšem zvládl výtečně.

Branky a nahrávky: 16. Hrbek (Jantovský, Skořepa), 45. Skořepa (Hrbek, Jantovský) - 11. Lubina (Sýkora, Tvrdík), 15. Procházka (Filip, Kudrna). Rozhodčí: Turčan. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváků: 2675. Třetiny: 1:2, 0:0, 1:0. Vývoj skóre: 0:2, 2:2.

Slavia: Málek - Krajíček, Slavík, Bakula, Kolařík, Novák, Škuta, od 21. navíc Hejda - Jantovský, Hrbek, Skořepa - Sochor, Kucharčík, Geffert - Tomica, Boháč, Sup.

Pardubice: Svoboda - Píša, Pácal, Novotný, Mosnár, Kántor, Jančařík - Tvrdík, Sýkora, Lubina - Kudrna, Filip, Procházka - Kolář, Koudelka (41. Horáček), Matějovský.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž