Raúl mohl vyrovnat

B r u g g y -
Pekelný závěr, jak to snad umějí jen oni, předvedli Španělé. V poslední minutě zbytečně fauloval francouzský gólman Barthez - penalta. Obávaný kanonýr Raúl mohl vynutit prodloužení, ale zoufale přestřelil a poslal svůj tým domů. Francouzský favorit a mistr světa si ve druhé půli hlídal postup do semifinále. Od 44. minuty vedl, pak nespěchal, vyčkával, co soupeř. Španělský kouč Camacho poslal místo záložníka Mendiety Urzaíze, tým hrál na čtyři útočníky, ale k vyrovnání přes šance nedokráčel. Francouzi se od začátku hnali dopředu. Deschamps se uvolnil, Duggary odvážně vletěl do jeho centru, až si při hlavičce poranil nos. Celý zápas pak dohrával se zkrvaveným dresem. Ve 32. minutě se Zidane trefil parádně z přímého kopu z dvaceti metrů. Byl to jeho první gól na šampionátu. Gólman Barthez klečel v brance a ve vzduchu zatínal pěsti, na hřiště začaly létat v předtuše dobrého výsledku první dýmovnice. Fanoušci už svůj tým viděli v semifinále. Jenže: za chvíli si španělský útočník Munitis, který poprvé nastoupil v základní sestavě, přišel pro faul k Thuramovi a z penalty vyrovnal Mendieta. Barthez dostal na turnaji druhý gól, i ten první byl z penalty - od Poborského v zápasu s Českem. Při prohře od Nizozemců nechytal. Před koncem poločasu Francouzi opět vedli. Výtečnou akci rozehrál Vieira, nahrál Djorkaeffovi, který trefil přesně k levé tyči. Byl to rozhodující moment posledního čtvrtfinále.
Branky: 33. Zidane, 44. Djorkaeff - 38. z penalty Mendieta. Rozhodčí: Collina (It.). ŽK: Deschamps - Alfonso, Salgado, Guardiola, Paco. Diváků: 30 000. Poločas: 2:1.

Francie: Barthez - Thuram, Blanc, Desailly, Lizarazu - Djorkaeff, Deschamps, Vieira, Zidane - Henry (81. Anelka), Dugarry.

Španělsko: Caňizares - Salgado, Paco, Abelardo, Aranzábal - Guardiola, Helguera (77. Gerard), Mendieta (57. Urzaíz) - Raúl, Alfonso, Munitis (73. Etcheverría).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte