Momentka z utkání ragbistů Argentiny a Nového Zélandu.

Momentka z utkání ragbistů Argentiny a Nového Zélandu. | foto: AP

Argentinští ragbisté porušili v Austrálii opatření a byli vyloučeni z turnaje

  • 3
Šest argentinských ragbyových reprezentantů a dva členové realizačního týmu byli vyloučeni z turnaje Rugby Championship v Austrálii kvůli porušení opatření proti šíření koronaviru.

Z Queenslandu, kde se všechny zápasy konají, si vyrazili na výlet do populárního turistického cíle Byron Bay ve státě Nový Jižní Wales. Při návratu je zastavila policie a zabránila jim v cestě do dějiště turnaje.

V Novém Jižním Walesu musí zůstat do neděle, kdy se připojí zpět k výpravě těsně před odletem. Argentinci, kteří prohráli všech pět dosavadních zápasů, se bez nich musejí obejít v závěrečném sobotním utkání s domácí Austrálií.

„Všichni jsou naprosto zdraví, zůstávají tam v hotelu a čekají, až se to vyřeší. Současně sami pracujeme na tom, abychom zjistili, co se stalo, a vyvodili důsledky,“ řekl manažer argentinské ragbyové unie Lucas Chioccarelli agentuře Reuters.

Rugby Championship se účastní ještě Nový Zéland a Jihoafrická republika. Všechny čtyři týmy se měly zdržovat jen ve svých hotelech a na sportovištích.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž