Lukáš Konečný (vlevo) v duelu s Husseinem Bayramem

Lukáš Konečný (vlevo) v duelu s Husseinem Bayramem | foto: Martin Adamec, MAFRA

Přijde Dzinziruk o mistrovský pás? Konečný by pak měl boxovat s Rusem

  • 2
Ukrajinský boxer Dzinziruk o pás profesionálního mistra světa organizace WBO přijde, prohlásil Francisco Valcarcel, prezident jedné ze čtyř hlavních boxerských organizací. Z těchto slov vyplývá, že Čech Lukáš Konečný by se měl o uprázdněný trůn utkat se Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska.

Sergej Dzinziruk se měl v pátek měl utkat v Brně s Konečným o titul, jenže v neděli 18. září zápas zrušil s vysvětlením, že má zraněné rameno. WBO mu nyní podle všeho mistrovský pás odebere i proto, že se jednalo o povinnou obhajobu, ukrajinský boxer navíc o titul boxoval naposledy v květnu 2010, kdy porazil před limitem Australana Daniela Dawsona.

Právo utkat se o titul mistra světa WBO v lehké střední váhové kategorii by tak nyní měli mít Konečný a Bajsangurov, který si již dříve vybojoval nárok vyzvat vítěze původně plánovaného zápasu Konečný - Dzinziruk.

Pokud se zpráva, kterou přinesl serveru boxingscene.com, potvrdí, nebude mít nejlepší český profesionální boxer současnosti zřejmě jistotu, že se představí v životním zápase doma. O dějišti by totiž měla rozhodnout takzvaná dražba, tedy nejvyšší finanční nabídka. Boxovat by se prý mělo koncem letošního roku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž