Momentka z futsalového duelu Brno vs. Chrudim

Momentka z futsalového duelu Brno vs. Chrudim | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Chrudimští futsalisté nechtějí dopustit sesazení z čela ligy

  • 0
Vedoucí futsalisté Era-Packu Chrudim hostí v přímém souboji o první místo cizinci nabitý kádr teplické Balticflory.

Přetahují se s nimi od úvodních kol o pozici na úplné špici tabulky. Přesto v prosinci přišel šok, který málo kdo čekal. Teplice se zbavily trenéra Bruna Barbosy, jenž si společně s hrajícím bratrem Rafou Limem Barbosou sbalil kufry.

"Budeme se snažit v Chrudimi uspět, ale utkání bude těžké. S novým trenérem nacvičujeme nový systém, máme v tom ještě zmatek, vše se učíme. Přeci jen, trenér neumí česky, a než vše pochopíme, tak to trvá. Zatím se s tím pereme, ale myslím si, že všechno jsou dobré věci. Až se je naučíme, tak to bude paráda. Vlastně začínáme od začátku. Učíme se taktiku, signály. V Chrudimi bychom ještě měli hrát to, na co jsme zvyklí. Musíme si o tom ale samozřejmě promluvit s trenérem a uvidíme, co po nás bude chtít," prohlásil pro klubový web Severočechů český reprezentant Zdeněk Sláma.

"Je otázka, co na nás po výměně trenéra přichystají. Soupeř je pro nás z tohoto pohledu nečitelný. Musíme se snažit předvést naši hru a hlavně proměnit šance. Pokud bychom příležitosti využili proti Tangu, tak si myslím, že bychom minimálně remizovali," připomíná asistent hlavního trenéra Chrudimi Jaroslav Bartušek.

Era-Pack totiž v pondělí zaznamenal druhou letošní ztrátu bodů, když v Brně prohrál těsně 2:3. Nyní chce odčinit jak tento nezdar, tak i prohru z Teplic, kde v říjnu neuspěl po výsledku 3:4.

Příchod nového portugalského kouče Augusta, s ním spojená změna herního stylu i fakt, že pro Balticfloru půjde o první letošní zápas, by mohlo Chrudimi pomoci.

"Výhoda to může být. Teplice čtyři týdny nehrály soutěžní zápas. Musíme si pohlídat standardní situace, ze kterých jsme inkasovali v tom prvním zápase u nich. I kvůli té prohře z jejich hřiště máme nyní velkou motivaci vyhrát," dodal Bartušek.

Šlágr kola mezi dvěma nejlepšími týmy Chance futsal ligy začíná v Chrudimi dnes ve 20 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž