Barbora Janíčková

Barbora Janíčková | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Plavkyni Janíčkové na MS těsně uniklo semifinále na 50 metrů znak

  • 0
Plavkyni Barboře Janíčkové na mistrovství světa v Dauhá těsně uniklo semifinále na 50 metrů znak. V rozplavbách si zlepšila osobní rekord o sedmnáct setin na 28,65 sekundy a zařadila se na sedmnácté místo. Byla tak první pod čarou. Vypadl také Miroslav Knedla v polohovém závodě na 200 metrů, v němž obsadil 21. pozici.

Janíčkovou dělilo od semifinále 19 setin sekundy, je první náhradnicí. Měla proto trochu rozporuplné pocity. „Teď víc přetrvává to sedmnácté místo, protože to je takové bolestivé a nechtěné. Furt si musím říkat, že to je osobák a je to super. Měla jsem z toho trošičku obavu, ale jsem spokojená,“ řekla Radiožurnálu Sport.

Osmnáctiletému Knedlovi, který byl v úterý sedmý ve finále závodu na 100 metrů znak, se na krátké polohovce nedařilo. Časem 2:02,44 zaostal o více než dvě sekundy za vlastním českým rekordem z loňského roku.

Od postupu ho dělilo 92 setin sekundy. „Došlo mi na ten kraul, to už jsem myslel, že nedoplavu,“ poznamenal. Byl ale spokojený s tím, jak zvládl prsařskou padesátku. „A byl to můj nejrychlejší ranní čas o šest desetin,“ doplnil plavec, který bývá dopoledne výrazně pomalejší než v podvečer.

V dnešním finálovém bloku se z české výpravy představí jen její největší naděje Barbora Seemanová, kterou čeká v 17:17 SEČ finále na 200 metrů volný způsob.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž