Petra Kuříková, ilustrační snímek

Petra Kuříková, ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Kuříková byla na halovém triatlonu v Londýně sedmá, radovala se z úpravy pravidel

  • 7
Po kuriózní diskvalifikaci v Mnichově skončila Petra Kuříková na druhém z třídílné série halových triatlonů v Londýně sedmá. Třicetiletou českou olympioničku potěšilo i to, že pořadatelé upravili pravidla týkající se jejího minulého provinění, odplivnutí na zem.

„Londýn je pro mě takový happy end. Ještě před závodem jsem se setkala s pořadateli závodu a natočili jsme krátké video, protože ta diskvalifikace měla po celém světě obrovský ohlas a spousta lidí mi vyjadřovala podporu. Na jejím základě také došlo ke změně pravidel, protože za plivnutí už není diskvalifikace, ale jenom pětivteřinová penalta,“ uvedla v tiskové zprávě Kuříková.

Ženy i muži v olympijském London Aquatics Centru stejně jako v Mnichově před dvěma týdny plavali 200 metrů v bazénu, jeli 4 km na cyklistickém trenažéru a běželi kilometr na pásu. Cyklistika a běh se odehrávají na platformě Zwift, jež se stala populární během virtuálních závodů v době koronavirové pandemie.

Závod vyhráli Cassandra Beaugrandová z Francie a Němec Justus Nieschlag. Kuříková si připsala do světového žebříčku body za 7. místo, i když na supersprint se nezaměřuje. „Jsem moc ráda, že jsem mohla v Londýně potvrdit, že patřím mezi nejlepší. S výsledkem jsem moc spokojená. Kolo bylo super, běžecky to také bylo parádní, ale na plavání budu ještě muset zapracovat,“ dodala Kuříková, jež se připravuje na delší tratě.

Finálový závod v Singapuru se uskuteční 6. a 7. května.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž