Pět veslařských posádek postoupilo do semifinále

Milán - Pět českých veslařských posádek si ve čtvrtek na milánském kanále Idroscalo zajistilo přímý postup do pátečních semifinále úvodního dílu Světového poháru. V dějišti letošního mistrovství světa se nejvíce dařilo skifaři Václavu Chalupovi, který svou rozjížďku suverénně vyhrál s náskokem více než tří sekund na druhého Estonce Jurije Jaansona.

Díky druhému místu postoupila i dvojka bez kormidelníka Petr Imre, Adam Michálek, která nestačila pouze na Djordje Visackého a Nikolaje Stojiče z Jugoslávie. Hned tři posádky skončily třetí - dvojskif Ondřej Synek, Milan Doleček; dvojskif lehkých vah Michal Vabroušek, Václav Maleček a skifařka Miroslava Knapková.

Obhájkyně vítězství ve Světovém poháru nestačila na úřadují světovou šampionku a nejlepší veslařku uplynulé sezony Rumjanu Nejkovovou z Bulharska.

V odpoledních opravách si bez problémů zajistila postup do pátečního semifinále párová čtyřka David Jirka, Jakub Hanák, Petr Vitásek, David Kopřiva, která vyhrála svou opravnou jízdu. Naopak ani v druhé jízdě se nedařilo čtyřce bez kormidelníka lehké váhy Roman Heřmánek, Vojtěch Bejblík, Jiří Kopáč a Vojtěch Lakomý, která skončila předposlední a čeká ji tak pouze představení v C- finále.

Poslední čeští zástupci, osma Petr Lesse, Jan Gruber, Jan Schindler, Jakub Makovička, Tomáš Karas, Jan Ventruba, Petr Mašek, Jakub Litera s kormidelníkem Petrem Fischerem skončila třetí, ale svou opravnou jízdu absolvuje až v sobotu.

Kvůli malému počtu přihlášených posádek se totiž v této kategorii neuskuteční semifinálové jízdy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž