Náhrada za Horvátha vyšla

-
Slavia - Ostrava 2: 0
Dva nedůrazné souboje před vlastní brankou připravily hosty o body. Pravda, Slavia si všechny tři zasloužila. V pohledném zápase, v němž se oběma technicky vyspělým týmům jenom tleskalo, byla lepší a přesnější. Měla spoustu šancí, navíc Vágner nastřelil tyč. "Když se po půlhodině zranil náš Lukeš, byl to zlom," řekl ostravský kouč Werner Lička. Pohyblivý útočník hodně zlobil obránce. Když si při sprintu natáhl stehenní sval, útoky hostů opadly. Pak přišla pro Ostravu druhá rána: už se schylovalo k přestávce, ke Kuchařovi nikdo včas nepřistoupil a domácí po technické střele k tyči vedli. Slavia pochybovala, kdo nahradí potrestaného dirigenta Horvátha, ale bát se nemusela. Kuchař ho zastoupil se vším všudy. I gólově. "Ještě pár hodin před zápasem jsem nevěděl, jestli ho postavím," přiznal se trenér František Cipro. "Dneska hrál na jedničku." Domácí se tlačili do útoku hlavně po pravé straně. Doškovy centry ale většinou pochytal brankář Baránek. Až v 65. minutě se k jednomu nedostal. Zelenka perfektně stáhl míč pod sebe, uvolnil se a s rozvahou skóroval. Hlavní tribuna v Edenu dlouho tak spontánně netleskala.

Branky: 45. Kuchař, 65. Zelenka.
Rozhodčí: Holub.
ŽK: Kuchař, Vlček - Caha, Poštulka.
ČK: 87. Poštulka.
Diváků: 6177.
Poločas: 1:0.
Slavia: Černý - Vlček, Rada, A. Petrouš - L. Došek, Dostálek (65. Lerch), Kuchař, Skála - Ulich (86. Krejčík) Zelenka, Vágner (76. T. Došek).
Ostrava: V. Baránek - Veselý, Poštulka, Wozniak, Caha - J. Baránek (73. Samec), Lička, Šlachta, Jankulovski (78. Čáp) - Slončík, Lukeš (28. Baroš).

(jap)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Rozvaha