Kateřina Pěnkavová

Kateřina Pěnkavová | foto: Hynek Zdeněk, MAFRA

Za rok bez prohry, plánuje čerstvá česká mistryně ve stolním tenisu

  • 0
Celou sezonu byla téměř stoprocentní mašinou na úspěch. Když však měla ve středu večer hodonínská stolní tenistka Kateřina Pěnkavová udělat to, co umí nejlépe - porážet sokyně - byla nervózní jako nikdy. Na jihu Moravy gradovala mezi Hodonínem a konkurenční Břeclaví bitva o český titul.

"Při posledních dvou míčcích jsem měla neskutečnou husinu. Věděla jsem, že to stojí na mně," líčí Pěnkavová. Nervy však ukočírovala a pro svůj celek v rozhodujícím pátém finále zařídila bod, který znamenal výhru 5:3. A především i zisk mistrovské trofeje.

Napěchovaná hodonínská hala po jihomoravském derby explodovala nadšením. Fanoušci dokonce sundali svršky a mávali s nimi nad hlavou. "Bylo to super," usmívala se 26letá hráčka. "Já tričko nesundala. Jen jsem zvedla ruce, pustila pálku a už mě objímaly spoluhráčky."

Hodonínský celek po dvouleté odmlce opět slaví český triumf. Extraligové finále ovládl 3:2 na zápasy a podtrhl nejlepší sezonu v klubové historii. "Probírali jsme to, byl to skvělý rok. Kromě toho jsme vyhráli i český pohár a v evropském Poháru ETTU jsme vypadli až v semifinále," vypočítává předseda klubu Richard Brhel.

"Ty zápasy v něm nám strašně pomohly. Díky nim jsme se víc dokázaly vyvarovat chyb a po těžkých zápasech jsme věděly, na co se zaměřit," podotýká hodonínská jednička, která po zisku titulu kropila halu šampaňským. "Bohužel kolegyně Lenka Harabaszová musela odjet dřív, takže to bylo mírnější. Ale v sobotu to doslavíme ve sklípku."

Tým vedený koučem Jánem Medveckým bude nejen slavit, ale i plánovat, jak se nadále zlepšovat. "Rádi bychom zkusili i Ligu mistryň, podáme si přihlášku. Vyberou však jen osm nejlepších týmů podle umístění hráček v žebříčku," vysvětluje Brhel, jenž tak uvažuje o angažování sportovkyně patřící mezi elitní světovou stovku. "Máme ale relativně dost času. Mohla by to být i zahraniční hráčka," připouští šéf klubu, který by tak napodobil rivalky z Břeclavi, kde sází na cizinky dlouhodobě.

V Hodoníně však nadále budou spoléhat i na suverénní Pěnkavovou, jež ukončila sezonu s impozantní bilancí 36 výher a dvou proher. "Trochu mě mrzí, že jsem to nezvládla bez prohry," říká hráčka, která bude mít příští rok o motivaci postaráno. Žádná prohra a zase titul? "Snad se to povede," usměje se.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž