Kanadské curlerky jako světové šampionky. Dawn McEwenová. Jill Officerová,...

Kanadské curlerky jako světové šampionky. Dawn McEwenová. Jill Officerová, Kaitlyn Lawesová a Jennifer Jonesová. | foto: Radek Kalhous, AP

Kanadské curlerky získaly po výhře nad Švédkami sedmnácté zlato

  • 0
Kanadské curlerky porazily v dramatickém finále mistrovství světa 7:6 v dodatečném endu olympijské vítězky Švédky a získaly už sedmnáctý titul. Na domácí půdě v North Bay napravily nevydařené olympijské vystoupení svých reprezentačních kolegyň, jež před měsícem v Pchjongčchangu zůstaly poprvé bez medaile.

Kanada pod vedením skipky Jennifer Jonesové prošla turnajem v Ontariu bez jediného zaváhání a zisk titulu pečetila čtrnáctou výhrou za sebou. Švédský tým skipky Anny Hasselborgové si díky dvěma bodům v posledním endu vynutil prodloužení, v něm ale vybojoval rozhodující bod domácí výběr.

Kanaďanky navázaly na loňský titul týmu Rachel Homanové, který na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu nečekaně skončil už po základní části.

Třiačtyřicetiletá skipka Jonesová, olympijská vítězka ze Soči, získala se svým týmem z Winnipegu druhé zlato z MS v kariéře po triumfu v roce 2008.

Bronz získaly Rusky, které porazily USA 6:5. Americké curlerky tak marně čekají na medaili už od roku 2006.

Český tým skipky Anny Kubeškové postoupil v Kanadě do play off, v němž podlehl Rusku. Obsadil tak šesté místo a o jednu pozici vylepšil svůj historicky nejlepší výsledek z loňského šampionátu.

Mistrovství světa v curlingu žen v North Bay (Kanada)

Finále:
Kanada - Švédsko 7:6 po dodatečném endu

O 3. místo:
Rusko - USA 6:5.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Curling