Místo tréninku hlídal vodu, přesto vyhrál

Praha - Čtyři starty a čtyři zlaté medaile z mistrovství světa - to je bilance výpravy thajských boxerů, kteří reprezentovali v italském středisku Massa Carrara. Tři tituly mistrů světa získali na šampionátu organizace pražští bojovníci. Zlatou medailovou sbírku doplnil ještě brněnský borec Tomáš Hron. Vylepšit stříbro z mistrovství světa z roku 1999 jel do Itálie Jiří Apeltauer. „Medaili jsem před odjezdem slíbil svému ročnímu synovi Samuelovi. Na mistrovský titul jsem myslel jen tajně,“ vyprávěl bojovník pražského klubu KTSO JV.

Přípravu na šampionát mu trochu zkomplikovaly záplavy. V Praze pracuje poblíž nábřeží u Vltavy. „V přípravě jsem dřel měsíc a půl, tak se to neprojevilo. Jen v tom posledním týdnu jsem skoro nespal, protože jsme hlídali vodu,“ vzpomíná bojovník.

V Itálii si při šampionátu zase mohl užít teplo a slunce. „Ani jsme k moři nechodili, protože by nás to sluníčko mohlo vysilovat,“ řekl Apeltauer, který ve finále porazil na body jednoho z domácích reprezentantů.

Krušný začátek cesty za titulem měl v Itálii Marek Pinkas. „Neměl jsem totiž váhu, a tak jsem na poslední chvíli musel shazovat jedno kilo, a kvůli tomu jsem tam běhal po parkovišti,“ vzpomíná další z bojovníků KTSO JV.

Za titulem Pinkas dokráčel přes tři italské bojovníky, hodně mu přitom pomohlo, že hned první zápas vyhrál knokautem.

„Měl jsem respekt, přece jen jsem byl na takové soutěži nerozkoukaný. Povedlo se mi ale trefit soupeře kolenem na solar - a byl konec. Taková výhra hodně zvedla sebevědomí,“ tvrdil Pinkas. S jediným zlatem se počítalo, to získal Miroslav Vučičevič.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: bojové sporty