Lewis se nechal po Tysonově kousnutí očkovat

  • 3
New York - Světový šampion v boxu v těžké váze Lennox Lewis neponechal po nedávné šarvátce s Mikem Tysonem na tiskové konferenci v New Yorku nic náhodě. V pořadu Larryho Kinga na televizní stanici CNN britský boxer prozradil, že se raději nechal očkovat proti tetanu a bral antibiotika poté, co ho Tyson při rvačce kousl do nohy. Kvůli skandální bitce, kterou vyprovokoval Tyson, nedala Nevadská sportovní komice bývalému mistrovi světa povolení boxovat s Lewisem o titul v Las Vegas.

Zájem o pořádání dlouho čekávaného a velmi lukrativního souboje už mezitím projevilo Los Angeles a také Jihoafrická republika a Dánsko. Lewis však nechce proti Tysonovi nastoupit, dokud jeho rival nevyhledá pomoc.  "Potřebuje pomoc, než začne myslet na box. Nechci, aby se to v ringu hned strhlo v nějakou divočinu. Proto jsem se na box nedal, chtěl jsem dělat sport," uvedl držitel titulů organizací WBC a IBF.

"Musíte se zeptat Mika Tysona, jestli se mnou chce bojovat. V této chvíli to vypadá, že dělá všechno pro to, aby se se mnou neutkal," prohlásil Lewis.  První vzájemný duel obou slavných boxerů je plánován na 6. dubna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž