Diskuze

„Lebkouni“ hráli kulečník a okukovali osmitisícovku

Tak jsme v horách. Okoukli jsme první osmitisícovku, Šišu Pangmu. Žádný Čech ještě na jejím vrcholu nestál. Nahoru poleze Radek Jaroš, ale až na podzim. Teď se musí starat o nás. Na březnové přípravě ve švýcarském Gomsu mu to docela šlo. Tyčinkami namočenými ve slivovici mi dokonale vyčistil čepy na mandlích. I když pak říkal, že „kosa byla málem mezi námi“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

krueger

7. 4. 2004 11:05
Ze nikdo z Cechu nebyl na Sisa Pangme?
Podle serialu "Himalajske dobrodruzstvi", na Sisa Pangme stalo Cechu hned nekolik. Minimalne tam vylezl Martin Kratochvil. Ten serial vzniknul uz jenom proto, ze na vsech ctrnacti vrcholech nad osm tisic nejaky Cech stal.
0 0
možnosti

planai

7. 4. 2004 18:24
Re:
O Kratochvílovi bych dost pochyboval (ten byl v Himálaji jen na treku), jinak na ShP vystoupili Rakoncaj, Rypl, Šilhán, Skřivánek a Šimůnek. Přesto má Koukal částečně pravdu, protože ještě žádný Čech nebyl na hlavním vrcholu. Ten je ale (aspoň podle knihy České himálajské dobrodružství) tak mizerně přístupný (velmi nebezpečně), že horolezecký svět uznává jako úspěšný výstup na Shisha Pangmu i zdolání sousedního nižšího vrcholu. Ještě jednu poznámku - v dnešní MfD je mapka (spíš pokus o mapu) a Cho Oyu je na ní vyznačena uvnitř Tibetu, ačkoli leží na hranici Číny a Nepálu. Aspoň myslím.
0 0
možnosti