Králem sportovců v Pardubickém kraji je Doktor

Pardubice - Martin Doktor zůstává na symbolickém trůnu pro krále sportovců v Pardubickém kraji. Sezemický kanoista stejně jako vloni vyhrál anketu, kterou pořádá krajské sdružení ČSTV. Doktorovi k prvenství pomohly především jeho výsledky na olympijských hrách v Aténách. Na cenný kov sice nedosáhl, přesto jeho čtvrté a páté místo patřilo k nejlepším výsledkům členů české výpravy.

„Zlepšuji se, zajíždím rychlejší časy. Vyrostli mi však noví soupeři, kteří jezdí výborně. V Aténách jsem předvedl doopravdy dobré výkony. Jen mě mrzí, že nestačily na medaili,“ vrátil se Doktor k olympijským závodům v nedávném rozhovoru, když v prosinci vyhrál obdobnou anketu pořádanou MF DNES.

Za Doktorem skončila druhá dvojnásobná akademická mistryně světa orientačním běhu Marta Štěrbová, třetí místo obsadili plošináři Aleš a Lukáš Drymlové, kteří vloni získali společně s Brhelem z pražského Olympu zlato v premiérovém mistrovství Evropy dvojic.

Loňské prvenství v anketě, jejíž slavnostní vyhlášení se včera konalo v pardubické Duhové aréně, obhájili ještě Josef Doktor v kategorii trenérů a tenista Radovan Čížek mezi veterány.

tabulka
Jednotlivci
Dospělí: 1. Martin Doktor (kanoistika, Prosport Sezemice) - 4. a 5. místo na OH, 2. a 3. místo na ME, vítěz Světového poháru, čtyřnásobný mistr ČR. 2. Marta Štěrbová (orientační běh), 3. Aleš a Lukáš Drymlové (plochá dráha), 4. Jana Kárníková (atletika), 5. Roman Mornštejn (kanoistika), 6. Petr Průcha (hokej), 7. Tomáš Jirásek (atletika), 8. Martina Dočkalová (orientační běh), 9. Miroslav Vítek (atletika), 10. Lukáš Brýdl (lyžování na trávě).
Mládež: 1. Veronika Krčálová (rádiový orientační běh, SZTM ROB Pardubice) - trojnásobná juniorská mistryně světa, dvojnásobná mistryně ČR. 2. Ondřej Moravec (biatlon), 3. Lukáš Patera (atletika), 4. Iveta Duchová (orientační běh), 5. Jiří Jedlička (plavání), 6. Zuzana Hermanová (orientační běh), 7. Eliška Futerová (kanoistika), 8. Tereza Hlavsová (biatlon), 9. Viktor Láznička (šachy), 10. David Juráček (hokejbal).
Veteráni: 1. Radovan Čížek (tenis, LTC Pardubice), 2. Eva Novotná (atletika, Letohrad), 3. Zdeněk Moravčík (duatlon, DTC Litomyšl).
Zdravotně postižení sportovci (bez určení pořadí): Tereza Diepoldová (plavání, SC PA Pardubice, 10. na paralympiádě, trojnásobná mistryně ČR), Zdeněk Šebek (lukostřelba, Česká Třebová, 4. na paralympiádě).
Trenéři: 1. Josef Doktor (kanoistika, Prosport Sezemice), 2. Oldřich Zdobinský (basketbal, BK Pardubice), 3. Ladislav Kubíček (hokejbal, Spartak OEZ Letohrad).
Družstva
Dospělí: 1. Era-Pack Chrudim (futsal, mistr ČR, účastník PMEZ), 2. AMK Zlatá přilba Pardubice (plochá dráha), 3. Orion Pardubice (synchronizované bruslení).
Mládež: 1. BK Pardubice - ml. dorostenci (basketbal), 2. Spartak OEZ Letohrad - ml. dorostenci (hokejbal).
Mimořádný výkon
Veronika Foltová (atletika, Hvězda SKP Pardubice) - dvojnásobná paralympijská vítězka a trojnásobná světová rekordmanka ve vrhačských disciplínách.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž