Kosteleckému unikla olympiáda o jeden terč

Hradec Králové - Na celém světě teď není brokař s tak vyrovnanými výsledky. Seznamte se - David Kostelecký jedenatřicetiletý střelec na trap z hradecké Dukly. Jeho účet z letošních tří závodů Světového poháru: v Číně byl šestý, v Egyptě třetí a v německém Suhlu druhý. Jeho radost nekalí ani fakt, že jen o jeden terč mu utekla olympijská nominace.

"Bezprostředně po závodě jsem cítil jen hroznou únavu. Až cestou zpátky mi došlo, co jsem dokázal," řekl mistr Evropy z roku 2002. V Suhlu se dařilo i jeho oddílovému kolegovi Leoši Hlaváčkovi, jenž byl ve skeetu osmý.

"Všechno sedlo naprosto ideálně. Moderní střelnice, super terče, krásné teplo. A navíc ten výsledek," usmívá se Kostelecký. "Druhé místo beru. Olympiádu třeba vystřílím později," pronesl.

Možná až časem mu ale dojde jak blízko byl k vítězství a tím pádem i nominace na olympijské hry v Pekingu.

Posuďte sami: Kostelecký vyhrál kvalifikaci, ale při finálové střelbě se ale dopustil čtyř chyb z 25 pokusů a o jeden zásah jej předstihl ruský střelec Pavel Gurkin.

"Nelituji toho. Vždyť letos jsem byl na třech svěťácích a ve všech jsem se vešel do finálové šestky. To je jako sen, zkrátka sezona jako řemen," pronesl horký medailový adept na červencovém mistrovství světa.

To by se mělo konat v Záhřebu. Nebo snad v italském Lonatu? "To nikdo neví. Ale v Záhřebu prý ještě nemají dokončenou střelnici. Sám jsem zvědav kam nakonec vyrazíme," pokrčil rameny Kostelecký.

Uznává, že podle dosavadních výsledků může myslet na příčky nejvyšší, ale prý jej to nesvazuje: "Nervózní jsem nebyl ani teď ve finále. Mistrovství je ještě relativně daleko a může se stát cokoli. Super fazonu mám už od začátku sezony a nerad bych ji ztratil."

Aby se právě to nestalo, má Kostelecký v plánu odpočinek. "Mám toho dost," přiznal střelec, kterého nerozhází ani to, že Peking 2008 si na světovém šampionátu vystřílí první dva.

"Já si ten tlak nepřipouštím, že se v poslední době vše točí jen kolem olympiády. Budu v pohodě a třeba to vyjde," přemýšlí.

Recept na pohodu má Kostelecký zaručeně. "Konečně budu mít čas na tenis. Při něm si nádherně odpočinu a načerpám síly," libuje si brokař.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž