VIDEO: Štáfek vyhrál na K.O. Sáhl jsem si na dno, jsem dojatý, řekl

  • 24
Herec, fotbalista, boxer. A teď MMA zápasník, který soupeře při premiéře v Oktagonu knokautoval už po 69 vteřinách. „Jenom vlézt do klece bylo...“ naznačil Jakub Štáfek, jak náročný večer prožil.

Štáfek se v sobotu na turnaji Oktagon 15 před vyprodanou O2 arenou postavil ve střední váhové kategorii do 84 kilogramů Slovákovi Peteru Benkovi, který ještě před rokem a půl vážil 140 kilo.

Knokautovaný Benko se k zemi svezl podobně jako Karlos Vémola. Od Štáfka schytal po minutě dva přesné údery do tváře a skončil. Ihned se na sociálních sítích vyrojily povedené vtipy. Třeba umělec TMBK v narážce na hereckou roli v nekonečném seriálu psal: „Je to kluk z Ulice“.

Úder Jakuba Štáfka do hlavy Petera Benka na turnaji Oktagon 15 v MMA zápase.
Herec Jakub Štáfek dal úderem Peteru Benkovi K.O. na turnaji Oktagon 15 v MMA.
Herec Jakub Štáfek dal úderem Peteru Benkovi K.O. na turnaji Oktagon 15 v MMA.

Jak Štáfek knokautoval Benka

„Chtěl jsem, aby to bylo rychlý, ale že to bude takhle? Jsem nadšený a dojatý. Za své svědomí říkám, že jsem tomu dal všechno. Jestli jsem někdy říkal, že jsem si sáhl na dno, tak jsem kecal. Sáhl jsem si až teď,“ povídal spokojený Štáfek.

Poslední měsíce se připravoval společně se šampionem Michalem Martínkem nebo Milošem Petráškem, odjel s nimi i na zahraniční kemp. „Kde mě Poláci mlátili. Hodně. Moc jsem se jim líbil, protože jsem nic neuměl,“ pousmál se při vzpomínce.

Martínek ho za to na tiskové konferenci ale pochválil: „Měl koule s námi jet, přitom věděl, že bude bitej. Má můj velkej respekt, protože přežil. Po večerech jsme si vždycky masírovali záda, jak jsme byli dobití.“

„Nejen záda,“ reagoval Jakub Štáfek se smíchem. „To je samozřejmě nadsázka,“ bránil se zaskočený šampion.

Co čeká Štáfka teď? Výlet do Afriky. Jestli u MMA aktivně zůstane, říct nechtěl. Prý se z něho ale stal zodpovědnější člověk, který se stále hledá.

Podívejte se na utkání mezi Štáfkem a Benkem: