Chrudimští futsalisté slaví mistrovský titul.

Chrudimští futsalisté slaví mistrovský titul. | foto: Karel Pešek, MAFRA

I futsal má 17. 11. svátek. Chrudim hraje s Barcelonou

  • 0
Čtvrteční státní svátek bude oslavou příznivců futsalu. V rámci souboje o postup mezi nejlepší futsalové týmy Evropy, se utká chrudimský Era-Pack se španělský mistrem a pořadatelem skupiny B, týmem FC Barcelona. Zápas navíc vysílá od 20.40 hodin program ČT4.

Ve středu o půl jedenácté se tým přesouvá do Barcelony. Mužstvo je v plné síle, do přípravy se zapojil i Lukáš Rešetár, který velmi rychle doléčil problémy se zánártními kůstkami.

"Zápasem s Barcelonou se nám plní sen, je to jako pohádka. Kdo by si to před dvaceti lety, když se klub zakládal, představil?" svěřil se chrudimský manažer František Tichý.

FAKTA

UEFA Futsal Cup
Program skupiny B:
Čtvrtek
20:45 Barcelona - Chrudim
Pátek
18:45 Chrudim - Araz
Sobota
19:15 Eindhoven – Chrudim 

Dalším soupeřem Era-Packu pak bude předloňský účastník Final Four ázerbájdžánský Araz Naxcivan a nizozemský mistr Club Futsal Eindhoven.

Jako favorit skupiny se jeví domácí Barcelona, která na jaře poprvé slavila španělský titul a v základní skupině UEFA Futsal Cupu jasně dominovala. Zapomínat se ovšem nesmí ani na nasazený Araz, který je značně vyztužen brazilskou krví.

"Pro mě je favoritem Barcelona. V přípravě na pohárové soupeře jsme viděli několik záznamů z jejich zápasů. Navíc jim do karet hraje domácí prostředí," přiznává asistent chrudimského trenéra Jaroslav Bartůšek.
 
Chrudim se do elitní šestnáctky probojovala počtvrté za sebou. Ani domácí prostředí pardubické ČEZ Areny v roce 2009, ani bojovné výkony loni v Lisabonu nestačily na lepší než třetí místo, a to na postup do Final Four zdaleka nestačí.

"Už potřetí narážíme v této fázi soutěže na španělského mistra. V Pardubicích jsme podlehli Madridu 1:5 a loňský vyrovnaný zápas s El Pozo Murcia jsme nakonec také 1:3 prohráli," dodal Tichý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž