Stolní tenis - ilustrační foto

Stolní tenis - ilustrační foto | foto: Reuters

Ani mečbol nestačil, hradečtí stolní tenisté mají opět stříbro

  • 0
Už už se zdálo, že stolní tenisté hradeckého DTJ přece jen vrátí finálovou sérii extraligy družstev na domácí stoly.Ve třetím duelu, jenž se hrál v Havlíčkově Brodě, totiž za stavu 0:2 na zápasy vedli Hradečtí hráči 3:0 a za stavu 3:1 měl Lubomír Pištej v utkání s Tomášem Treglerem mečbol. Kdyby ho proměnil, Hradec by třetí finále vyhrál 4:1, v sérii snížil na 1:2 a ta by se přestěhovala na východ Čech.

Jenomže domácí hráč Pištejův mečbol odvrátil, pátou, rozhodující sadu, která se v té chvíli hrála, vyhrál, což platilo i o závěrečné dvouhře a rozhodující čtyřhře. Havlíčkův Brod tak dokonal obrat v zápase, vyhrál ho 4:3, celou finálovou sérii 3:0 a obhájil loňský titul. Na hráče Hradce zbyla stejně jako loni stříbrná medaile.

Do letošního třetího vstoupili hradečtí hráči s velkým odhodláním zastavit nápor soupeře. ten totiž první duel vyhrál na domácích stolech 4:1 a druhý v Hradci dokonce 4:0. Jenomže tentokrát se Pištejovi, Olejníkovi i Šeredovi poprvé ve finále od začátku střetnutí dařilo.

Olejník nejprve rozprášil jedničku domácích Treglera 3:0, poté zvýšil Šereda, který v pěti setech přehrál Širůčka. Už na 3:0 pro Hradec upravil Pištej, jenž nenechal Korbelovi ani set. Za Havlíčkův Brod snižoval až ve čtvrtém utkání Širůček s Olejníkem. Pak hráli Pištej s Treglerem. Atraktivní utkání končilo až koncovkou pátého setu a v ní měl za stavu 10:9 Pištej zmíněný mečbol, ale bohužel neuspěl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž