Gólová radost hokejbalistů Pardubic.

Gólová radost hokejbalistů Pardubic. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Filip táhl pardubické hokejbalisty za srovnáním finále

  • 0
Před čtrnácti dny poslal Petr Filip pardubické hokejbalisty dvěma brankami ve třetím semifinálovém zápase proti Letohradu (2:1) do přímého boje o titul. Do něj si však zkušený zadák schoval ještě lepší kousek: teď o víkendu pomohl ke srovnání stavu finále s pražským Kert Parkem na 1:1 na zápasy dokonce hattrickem.

„Petra znám dlouho, je to jeden z posledních ‚Mohykánů‘. Má perfektní rozehrávku, je schopný posílat kolmice přes celé hřiště,“ říká o Filipovi jeho trenér Jiří Mašík. „Vždycky býval i dobrý střelec, ale v letošní sezoně paradoxně moc gólů nedával. Jsem rád, že mu to tam padá v play off.“

Východočeši především díky Filipovi odpověděli na úvodní páteční výhru obhájců zlatých medailí 3:2 v prodloužení vlastním sobotním vítězstvím 5:3 - třikrát se přitom prosadili z přesilovky.

„Přestože jsme první zápas nakonec prohráli, v kabině nevládla žádná poraženecká nálada,“ podotýká Mašík. „To nám hrozně pomohlo v sobotním druhém utkání, věděli jsme, že s Kertem můžeme hrát. Kvůli zraněním jsme sice končili ve 14 lidech, ale vítězství byla úžasná odměna,“ dodává kouč.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž