Fanoušci futsalistů Chrudimi - ilustrační foto

Fanoušci futsalistů Chrudimi - ilustrační foto | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Ve finále dostáváme laciné góly, štve futsalisty Chrudimi

  • 0
Jeden zápas ubojovaný až na penalty, v dalším prohra. Megafavoritovi nejvyšší české futsalové soutěže z Chrudimi se zatím ve finále proti pražské Slavii, v němž usiluje o celkově 13. titul (11. v řadě), rozhodně nedaří podle představ. Místo aby Chrudim mohla ve čtvrtek od 20 hodin doma zaútočit na obhajobu, bude se tu za stavu 1:1 na utkání prát teprve o mečbol.

„Každý někdy prohraje a nám se to v Praze holt nevyvedlo,“ uvedl pro web Chance futsal ligy univerzál David Drozd. „Musíme se soustředit na další utkání a dostat se do vedení v sérii. Máme silný a zkušený tým, který jedna prohra nezlomí,“ věřil 21letý borec.

Chrudim byla v Praze už o dva góly vpředu, jenže poté se její obrana počala hroutit podobně jako v úvodním mači série. Tentokrát inkasovala čtyřikrát ze hry; zbytek gólů Slavie už padl ve chvíli, kdy Východočeši riskovali při power play bez brankáře. Kontaktní gól Davida Drozda na průběžných 3:4 v 36. minutě Era-Pack nespasil, nakonec byl jen bezvýznamným intermezzem.

„Sám si to nedokážu moc vysvětlit,“ poznamenal David Drozd ke dvěma ztrátám slibného náskoku. „V sezoně se nám tohle nestávalo, vždycky jsme si vedení pohlídali. Nějaké uspokojení za to podle mě nemůže; soustředíme se na vlastní hru a snažíme se hrát pořád stejně. Ale pak dostaneme laciné góly, góly ze standardek a podobně,“ pokračoval.

Podle Drozdova spoluhráče Tomáše Koudelky Chrudim v první půli, kterou získala pro sebe poměrem 1:0, k ničemu nepustila.

„Ale ve druhé půli měla Slavia najednou rohy a závary. Nedohrávali jsme je natvrdo, mysleli jsme si, že se zápas odehraje sám. Soupeři byli rychleji u odražených míčů. Dostali jsme tři góly a pak jsme inkasovali do prázdné úplně zbytečné branky. Nebyli jsme trpěliví,“ mínil.

Zklamání je třeba hodit za hlavu. „Mrzí nás to, ale pořád chceme být mistři. Je nám jedno, kolik série skončí, hlavně když se po posledním zápase budeme radovat my,“ prohlásil Koudelka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž