Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (modrá) a Vysokým Mýtem

Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (modrá) a Vysokým Mýtem | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalová liga startuje. Mistr z Chrudimi nastoupí ve Vysokém Mýtě

  • 0
Měli by být silnější než před rokem. Jedenáctinásobní čeští futsaloví šampioni z Era-Packu Chrudim před sezonou posílili o tři borce z Teplic, které z nejvyšší soutěže odstoupily vinou velkých finančních potíží; na východě Čech teď budou hrát Brazilci Marcio a Sidnei a Michal Kovács. Prezident klubu František Tichý je navíc blízko dohodě s talentem z brněnského Tanga Radimem Zárubou.

„Víme, kde jsme loni měli mezery,“ podotýká Tichý. „Nedávali jsme tolik branek jako v minulosti, tomu by měl pomoci pivot Sidnei. Konkurenci na levé straně podpoří šikovný Marcio a Kovács se Zárubou jsou mladí reprezentanti, od kterých si hodně slibujeme,“ říká šéf chrudimského klubu.

Era-Pack nadále povede coby hrající kouč Brazilec Dentinho. K ruce zatím má kondičního trenéra Chicu, klasického asistenta oddíl hledá. Jeho ambice jsou opět ty nejvyšší, zvlášť potom, co loni poprvé po letech nevyhrál základní část a s teplickou Balticflorou padl i v poháru. „Priorita je titul, protože od něj se odvíjí další sezona. Vždycky říkám, že vítěz bere v naší lize všechno,“ tvrdí Tichý a má tím na mysli především fakt, že mistr může hájit české barvy v prestižním UEFA Futsal Cupu (Lize mistrů).

„Pohár nám loni utekl, to nás mrzelo, takže ho chceme zpátky. A v Lize mistrů bychom rádi alespoň zopakovali poslední výsledek, po němž jsme byli v evropském žebříčku na 5. místě,“ nastiňuje Tichý.

V úvodním kole se Era-Pack vypraví na derby do haly vysokomýtského Nejzbachu (dnes od 20 hodin). Ten by chtěl favorita potrápit, tak jako se mu to povedlo v únoru, kdy s ním senzačně remizoval 3:3.

„Chrudim je nejtěžší soupeř v lize, letos jim ani nikdo nebude šlapat na paty tak jako loni Teplice. Za bod bychom byli šťastní,“ říká hrající trenér Nejzbachu Miroslav Semerád. I v dresu jeho mužstva se představí nové tváře: Zdeněk Chmelík, Lukáš Merkl, Patrik Fidler a Martin Ráliš. Cílem vysokomýtského klubu je minimálně obhájit páté místo z předchozí sezony.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž