Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto.

Momentka z futsalového utkání Chrudim - Vysoké Mýto. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Chrudimští futsalisté se vytasí na Spartu, Mýto chce body z Třince

  • 0
Pokud vyslali v úterý své špehy k nedalekým konkurentům do Vysokého Mýta, musí mít zvědi z mužstva futsalistů Chrudimi v poznámkové bloku napsané následující: vyvarovat se ztrát, snažit se rozpohybovat obranu soupeře a lépe kombinovat.

To jsou základní předpoklady, které by Era-Packu měly přinést proti vyzývatelům z pražské Sparty patnáctý triumf v probíhajícím ročníku Chance futsal ligy. Nejzbach si tyto herní prvky nepohlídal a padl doma 5:8. Díky tomu se Pražané vyhoupli už na čtvrté místo.

„Bude to těžký zápas. Soupeř se v průběhu sezony velmi posunul, posílil a je to jeden z nejlépe trénujících týmů v lize,“ upozornil na webu soutěže trenér Chrudimi Felipe Conde.

Ofenzivní i defenzivní silou je nepochybně exchrudimský Michal Kovács, aktuálně čtvrtý muž ligové produktivity. A průběžně šestý Jan Křemen bude také mužem, před kterým se bude muset mít obrana Chrudimi na pozoru.

„Sparta sází na agresivní hru a týmový výkon. Bude to pohledné utkání,“ dodává Conde, podle něhož se tým zaměřil v pauze na nabrání kondice před závěrečnou částí základní části. Jak se to projeví ve hře úřadujících mistrů bude známo dnes od 20.30, kdy mač na Podvinném mlýně začíná.

Ještě o půl hodiny dříve se poprvé kopne do míče v Třinci, kam se vypraví Vysoké Mýto. A není potřeba zdůrazňovat, že po již zmíněném domácím zaváhání bude chtít Nejzbach na palubovce předposledního týmu složit reparát s vítězným koncem.

„V Třinci musíme jít do vedení, abychom nemuseli dohánět manko. Chceme hrát více v klidu,“ prohlásil reprezentační brankář a ligový matador Libor Gerčák.

První konfrontace obou protivníků v sezoně skončila v Mýtě nečekanou remízou 2:2. Ovšem výsledek budiž jen důkazem, že třinecký tým SKP Ocel škodí daleko více na hřištích soupeřů, kde je třetí nejlepší! Doma však Třinec tápe, když vyhrál jen jediný z osmi duelů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž