Chrudimská radost. Vpravo Michal Mareš.

Chrudimská radost. Vpravo Michal Mareš. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Chrudimští futsalisté testují formu proti ruskému Novosibirsku

  • 0
První přípravné utkání na novou sezonu nejvyšší futsalové ligy absolvovali hráči chrudimského Era-Packu. Před domácími fanoušky se proti nim postavil zvučný soupeř z ruské ligy Sibirjak Novosibirsk. Atraktivní duel nakonec vítěze nepoznal, když se oba týmy rozešly smírně 2:2.

V dresu ruského celku nastoupilo i trio Brazilců, přičemž dva z nich oblékají i žluto-zelené barvy reprezentace "kanárků".

Na lavičce Chrudimi si zápasovou premiéru odbyl nový kouč Daniel z Brazílie. Jeho svěřenci na soupeře z východu pořádně vlétli a již po pár vteřinách hry zacinkala po střele Michala Mareše tyč.

Gólová radost tak na domácí straně naplno propukla v 8. minutě, kdy Chrudimští sehráli po autu nacvičenou kombinaci, kterou zakončil Brazilec Max. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat a v desáté minutě srovnal vývoj Plachov. Do poločasu orazítkoval tyč ještě hostující Timoščenkov. Nic nebylo ani z šance Filipeho na domácí straně.

Devítinásobné české šampiony poslal znovu do vedení po individuální akci ve 24. minutě Roman Mareš. Pět minut před koncem zpečetil definitivní podobu výsledku brazilský útočník Xuxa.

Oba týmy se utkají ještě jednou, a to hned ve čtvrtek. Od 18 hodin nastoupí na palubovku chomutovské haly, kde ruské mužstvo absolvuje své herní soustředění.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž