Momentka z futsalového zápasu Plzeň - Chrudim

Momentka z futsalového zápasu Plzeň - Chrudim | foto: SK Interobal Plzeň

Tlak se vyplatil. Futsalisté Chrudimi mají nad rivalem výhodu

  • 0
Ve vztahu k pravděpodobnému obsazení finále play off nejvyšší soutěže futsalistů by tohle měla být klíčová výhra — jakkoli je přímý boj o mistra ještě daleko. Chrudim v pondělí večer rozdrtila v azylu v Heřmanově Městci soka z Plzně, s nímž si v posledních letech vzájemně „krade“ tituly, 7:2, a má tak o chlup lepší vzájemnou bilanci. První duel na západě Čech totiž skončil výsledkem 6:2 pro plzeňský Interobal, což značí, že by finále startovala před svými fandy.

„První poločas jsme neodehráli úplně nejlépe a Plzeň v něm měla na můj vkus až moc šancí,“ uvedl po posledním triumfu pro klubový web FK Chrudim Matěj Slováček, kapitán mužstva.

„V kabině jsme si řekli, že do druhého musíme nastoupit úplně jinak, začít hrát agresivně a tlačit se víc do branky, což nakonec přineslo své ovoce. Nastříleli jsme rychlé góly, a přestože se na to soupeř snažil zareagovat power play, my ji dokázali ubránit,“ kvitoval futsalista.

Chrudim aktuálně vede tabulku se 33 body a Plzeň je s 27 až třetí za pražskou Slavií, zároveň má však jeden zápas v záloze a Slavii nyní čeká supertěžké dvojkolo právě v Plzni a doma s Chrudimí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž