Diskuze

Zklamání krasobruslařky Zagitovové, finále Grand Prix ovládla Kihiraová

Olympijská vítězka Alina Zagitovová se musela ve finále krasobruslařské Grand Prix spokojit s druhým místem. Šestnáctiletou Rusku ve Vancouveru předčila i ve volné jízdě její japonská vrstevnice Rika Kihiraová, která zvítězila o více než šest bodů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J91a15n 33M63u21s40i57l

9. 12. 2018 13:07

Nechápu. že má Satoko Miyahara tak málo za uměleckou hodnotu 69 to je výsměch. Jasně její skoky jsou slabina, ale umělecký dojem má podle mě ze všech jasně nejlepší. A štve mě, že třeba u Kostner dříve i když jí nešly skoky tak rozhodčí jí vždy podrželi v uměleckém projevu málokdy měla pod 74. Přijde mě to jako podraz jako by soudci všechno vyplácali na Riku a na Satoko nic nezbylo. Co víc má Satoko udělat, aby byla spravedlivě ohodnocena. Rozhodčí mají své oblíbence a těm platí víc než ostatním a to mě teda pěkně štve.

2 0
možnosti
JV

J33i17ř98í 31V91a15i47g38l

9. 12. 2018 14:21

Jistě, že dochází k určitému ovlivnění programových komponentů (jakási bývalá umělecká) - u závodníků. Velice se to projevuje u RUS závodnic, kde jsou ty nedospělé trpaslice ohodnocovány za programové komponenty neskutečně vysoko, i když to už vzhledem k věku - nemá opodstatnění. Prostě v 15 - 16 letech nemohou mít komponenty tak vysoko. Za největší obludnost vidím SOCHI 2014, kdy na titul rozhodčí posadili Sotnikovou, i když udělala fatální chybu u skoku a nejela zdaleka čistě. Naprosto super zajela Yu na Kim - ovšem dostala nižší i komponenty, což vzhledem k jejímu věku a vyježděnosti - byla fatální sprostota. Yu na Kim byla jasně nejlepší (obhájila by zlato z VANCOUVER 2010). Jenže, je to COR a ti neprotestovali. Bylo to fatální pochybení rozhodčích, srovnatelné se SALT LAKE CITY 2002 - kdy takto byli poškozeni v SD Sale-Peletier (CAN) a na titul byli dosazeni Berezná-Sucharilidze (RUS). Ale CAN protestovalo a titul vítězů ZOH - dostali oba. No a to byl konec 6-kového systému, jenž nahradil ten nynější. I když jistě ne dokonalý, ovšem již mnohem spravedlivější.

2 0
možnosti
JV

J80i87ř33í 96V35a88i26g47l

9. 12. 2018 10:51

Dobře, že prohrála Zagitová - produkt skákajících strojků, natažených na klíček. Říká v rozhovoru, že je třeba jezdit a ne přemýšlet. Ale myslím, že nikdo, kdo sleduje krasobruslení nepředpokládá, že produkty ze stáje Tutberidze-Dudakov - myslí. Ne, ony jezdí jen od skoku ke skoku a vše pospojují variacemi Bielman piruet. Stav, kdy v první půlce skoro neskáčí a mají tam jen krokovky a variace Bielman a až v druhé půlce volné naskládány jen skoky - je nechutný (je to jak trénink). Naštěstí ale letní kongres ISU - přinesl omezení bonifikace za skoky v druhé části volné a tak i Zagitová musela něco vytočit v první půlce.

Myshin jde zase určitou formou vulgarizace projevu (u Tuktamyshevové) - sitcka po přímce - s doširoka roztaženými nohami (prvek, jenž hojně užívala Jutta Millerová u svých svěřenek Erathové, Pötzové a i Wittové - což je už ale notně dlouho a asi si to nikdo nepamatuje).

2 1
možnosti