Dobřany táhl Plaček, připsal si hattrick

Dobřany - Hokejbalisté Snacku Dobřany směle vykročili do své premiérové sezony v extralize. V ostrém derby vyhráli na hřišti Plzně, loni bronzového celku, 4:3 po samostatných stříleních. A parádní výkon předvedl útočník Miroslav Plaček. Připsal si hattrick, čtvrtou trefu pak přidal v sérii samostatných střílení.

"Je to výborný pocit. Nečekali jsme, že zrovna z Plzně si odvezeme nějaké body," přiznal dvaadvacetiletý střelec.

Svůj první hattrick mezi elitou okořenil lahodnými akcemi. Při prvním gólu se zpoza branky dostal před gólmana, položil si ho a pálil pod horní tyč. Ve druhé třetině zakončil rychlý brejk dva na jednoho a těsně před koncem hrací doby vyrovnal v přesilovce na 3:3 jedovatou ranou od pravého mantinelu.

"Nejvíc se mi asi líbil druhý gól. Dostal jsem parádní přihrávku před prázdnou branku, jen jsem nastavil hokejku," líčil Plaček, který je v kádru extraligového nováčka z Dobřan tři sezony. Předtím hrál za místní b-tým.

Dobřany zkušenější Škodu překvapili, s favoritem sehráli vyrovnanou partii. "Jistě, měli jsme víc štěstí. Ale ani Plzeň neměla moc šancí, byla to rovnocenná partie."

Hlavním cílem Snacku v první sezoně je záchrana. Klub má v zádech podporu města i bouřlivých fanoušků. I v Plzni, kde se hrálo na novém umělém povrchu, svému týmu vytvořili téměř domácí prostředí.

"Fanoušky máme fantastické. Jezdí s námi skoro všude," chválil Plaček.

Na sezonu jsou podle něj v Dobřanech připravení dobře. "Léto bylo tvrdé, jeden měsíc jsme pouze běhali. Je to potřeba, extraliga je především o fyzické kondici. V tom je největší rozdíl proti první lize," všiml si útočník.

Nadcházející víkend mají Dobřany dvakrát výhodu domácího prostředí. Hostí Hradec Králové a Letohrad.

Hokejbal; Dobřany - Plzeň


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Hokejbal, Plzeň